Συγγενής του 28χρονου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη ο οποίος επέβαινε στην αμαξοστοιχία IC 62 που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του άτυχου νέου κρατείται σε φυλακή της Τουρκίας και έκανε έκκληση στην Πολιτεία να του επιτρέψουν να βγει για να παραστεί στην κηδεία του παιδιού του.

«Θέλω να πω συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε είναι ότι ο πατέρας του Νικόλα είναι στην Τουρκία σε μια φυλακή. Αποφυλακίζεται το Πάσχα και δεν θα είναι εδώ στην κηδεία του παιδιού του. Θερμή παράκληση στην Πολιτεία και ειδικότερα στον Νίκο Δένδια μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για να έρθει», ανέφερε μεταξύ άλλων χωρίς να μπορεί να συγκρατήσει τη συγκίνησή του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις που ανέφεραν στο Open το ΥΠΕΞ ζήτησε από την Τουρκία να δώσει άδεια στον κρατούμενο πατέρα του μηχανοδηγού. «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με την αρμόδια τουρκική Εισαγγελεία και ζήτησε εκτάκτως άδεια για να παραστεί ο Έλληνας πολίτης χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας». Σύμφωνα με τα όσα μετέφερε η Αλεξία Τασούλη η άδεια αυτή δόθηκε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ