Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο είναι ένα επίμαχο θέμα των ημερών. Εκτιμάται ότι αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Γιώργου Τράγκα έχουν δεσμευτεί, ενώ ο γιος του έχει αποποιηθεί την κληρονομιά, μετά το πόρισμα της της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και τη δέσμευσή της. Ο γιος του δημοσιογράφου έκανε γνωστή την πρόθεσή του μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Θέση Σοφού.

Ένα από τα ακίνητα τα οποία περιλαμβάνονται στη διαθήκη του Γιώργου Τράγκα είναι και ο τρίτος όροφος ενός ιστορικού κτιρίου το οποίο βρίσκεται σε μία από τις πιο ακριβές συνοικίες στο Παρίσι. Πολύ κοντά στο διάσημο γαλλικό μνημείο, την Αψίδα του Θριάμβου.

Το κτίριο όπου βρίσκεται το διαμέρισμα είναι ένα «κόσμημα» της αρχιτεκτονικής.

Από τον 18ο αιώνα αποτελούσε το αγαπημένο μέρος των εύπορων ευγενών της εποχής. «Εδώ ζούσαν Αριστοκράτες Γάλλοι. Τα κτήρια χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα και βρίσκεται κοντά σε μία από τις διασημότερες πλατείες του Παρισιού, την πλαζ Ιντετετουάλ όπου υπάρχει η Αψίδα του Θριάμβου» αναφέρει στην κάμερα του T-Live κάτοικος του Παρισιού.

Το κτίριο είναι ντυμένο από άκρη σε άκρη με λευκό μάρμαρο, κάτω από τα μπαλκόνια ξεχωρίζουν οι μορφές λεόντων ενώ από πάνω υπάρχουν κίονες. Στη συγκεκριμένη λεωφόρο, τα σπίτια κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ, αφού οι τιμές ανά τετραγωνικό «καίνε».

Θυμίζουμε ότι ο Γιώργος Τράγκας έφυγε από τη ζωή στα 72 του χρόνια μετά από μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό. Ο δημοσιογράφος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία» από τις 5 Δεκεμβρίου, η υγεία του επιδεινώθηκε και έφυγε τελικά από τη ζωή την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ