Λίγο μετά τη μια το μεσημέρι της Πέμπτης, υπήρξε μια καταγγελία ότι άγνωστοι άνδρες κρατώντας μαχαίρια μπήκαν μέσα στο Κολλέγιο Αθηνών, τρομοκρατώντας μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς.

Η διοίκηση του Κολλεγίου με επιστολή που έστειλε στους γονείς εξήγησε τι ακριβώς συνέβη διευκρινίζοντας ότι όλα τα παιδιά είναι ασφαλή.

Δείτε την ανακοίνωση:

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του protothema.gr αφορμή για την εισβολή στάθηκε ένα περιστατικό που συνέβη το πρωί της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου έξω από το σινέ «Αβάνα» στο Νέο Ψυχικό. Συγκεκριμένα κάποια εξωσχολικοί περικύκλωσαν με άγριες διαθέσεις έναν μαθητή ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει έπειτα από την παρέμβαση φίλων του.

Θέλοντας να δώσουν συνέχεια επέλεξαν να πάνε να τον βρούνε μέσα στο σχολείο και έτσι λίγο μετά τη 13:00 εισέβαλαν στο Κολλέγιο Αθηνών με αιχμηρά αντικείμενα. Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα τον είχαν απειλήσει για την εισβολή ενώ ο μαθητής μόλις τους είδε έτρεξε να βρει ασφαλές καταφύγιο.

«Περίμενε ότι θα συμβεί αυτό και είχε προετοιμαστεί» ανέφερε στο protothema.gr μαθητής του Κολλεγίου.

Η ΕΛ.ΑΣ αφού έλαβε σχετικές κλήσεις για το συμβάν προχώρησε σε έρευνα και αμέσως μετά εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Νωρίτερα σήμερα μετά από κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της άμεσης δράσης αναφορικά με παρουσία εξωσχολικών ατόμων εντός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος στην περιοχή του Ψυχικού, αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο και μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος, δεν διαπιστώθηκαν τα καταγγελλόμενα κατά τον έλεγχο. Προανάκριση υποδιεύθυνση ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ