Θα ξεκινήσω με αυτό που έχει πει ο Patanjali ο οποίος έχει γράψει τις sutras (κανόνες) της γιόγκα: Αν δεν κάνουμε εμείς το πρώτο βήμα προς την έμπνευση δεν θα μπορέσουμε να ξυπνήσουμε τις κοιμισμένες μας δυνάμεις. Όταν μάθουμε να εστιάζουμε σε ιδιότητες και ταλέντα, αυτά ζωντανεύουν, με αποτέλεσμα να ενεργοποιούνται δυνάμεις μέσα στο σύμπαν που παλαιότερα ήταν απρόσιτες. Και έτσι ξαφνικά αρχίζουν και συμβαίνουν μαγικά πράγματα. 

Πάμε τώρα να το επεξεργαστούμε. Ο νους κάνει τη σκέψη, η ψυχή εμψυχώνει, η εικόνα που δημιουργείται δονείται ως πληροφορία στο πεδίο της υλοποίησης. Μέσα στον εγκέφαλο υπάρχει η υπόφυση και η επίφυση. Η υπόφυση συνδέεται με το ρήμα βλέπω, δηλαδή, με την όραση, με την ηθελημένη φαντασία, σκέφτεται αναλύει από την υλική πραγματικότητα. Η επίφυση τώρα είναι μια πλευρά πιο υπερφυσική, συνδέεται με το ρήμα γνωρίζω, με τη διορατική σκέψη, με τη διαίσθηση, μέσω οραματισμού και της ένωσης συνειδητού υποσυνείδητου. Η επίφυση ή αλλιώς τρίτο μάτι λέγεται ότι μας αποκρύπτει πληροφορίες που αν τις ξέραμε θα γνωρίζαμε πώς να επιφέρουμε Ειρήνη μέσα μας και κατά επέκταση ευτυχία. Η επίφυση θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν είναι ένας σύνδεσμος μεταξύ φυσικού και πνευματικού κόσμου. (Που μπορείς να συνδεθείς). Στο συνταίριασμα επίφυσης, υπόφυσης και φαντασίας, με την προβολή εικόνων και σκέψεων στον θάλαμο, βρίσκεται η ικανότητα της δύναμης, της πίστης και των θαυμάτων. Το σημείο όπου δρα η θέληση. Θέλοντας να καταλήξω ότι και επιστημονικά υπάρχει εξήγηση όσον αφορά το γιατί δεν επιφέρουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε. Δεν πιστεύουμε με όλη μας τη δύναμη. Ένα κομμάτι μας, αμφισβητεί. Αμφισβητεί τις ίδιες τις δυνατότητες του Εαυτού. Παρατηρείτε ότι πολλοί άνθρωποι πετυχημένοι σε έναν τομέα δεν αγγίζουν τον άλλον. Υπάρχει λόγος. Πληγώθηκαν με κάποιο τρόπο, επέλεξαν την όποια ασφάλεια ή βολή στον έναν τομέα και στον άλλον συμβιβάστηκαν. Με αυτό τον τρόπο ζούμε την επιλογή επιβίωσης. Νιώθουμε σημαντικοί στον τομέα που αναπτύξαμε και στον άλλο υπολειτουργούμε, με όποιο τρόπο επιλέγουμε. Το μοντέλο αυτό εξυπηρετεί για κάποια χρόνια. Οπότε κρατάμε το όφελος. Άλλωστε από τα πάντα μαθαίνουμε κάτι. (Αναρωτήσου ποια πτυχή σου είναι η δυνατή σου. Και παρατήρησε και την άλλη πλευρά. Πώς ζεις την πλευρά που δεν πολύ αγγίζεις;).

Ωστόσο, σε όλους έρχεται η στιγμή που το μάθημα δεν τον αφορά άλλο! Πέρασε σε άλλη διάσταση. Γνωρίζει και άλλο δρόμο. Ο δρόμος της ανάπτυξης μπορεί να υπάρχει και μέσα από αγάπη, ηρεμία και το πιο βασικό μέσα από ευκολία. Εύκολος στρωτός δρόμος. Διαλέγεις αλλιώς. Πως; Διαλέγεις την επίλυση του πρωταρχικού φόβου και σου παρουσιάζεται η αλήθεια! Τι πραγματικά θες! Κάτι υπέροχο που διάβασα πρόσφατα. Βρες τι θες. Όταν το βρεις, βρες τι πραγματικά θες. Για να περάσουμε να δούμε τι έχει απέναντι φυσικά, θα χρειαστεί και να κάνουμε κάτι που δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Νέες πληροφορίες για να δημιουργηθούν νέες συνάψεις. 

Στις συνεδρίες ένα κοινό που παρατηρώ είναι: Ο διχασμός. Υπάρχει, ένα ναι μεν αλλά. Ή ένα όχι μεν αλλά. Να θυμάσαι ότι αυτό που πραγματοποιείται είναι το μετά από το αλλά. Πχ Θέλω, σου λέει κάποιος, αλλά δεν μπορώ. Τι μένει; το δεν μπορώ. Τι κάνει το θέλω; Άχρηστο! Όταν ολοκληρωθείς εσύ σαν προσωπικότητα δεν υπάρχει αυτό ή το άλλο. Υπάρχει Ένα. Όσο είμαστε εμείς κομμάτια, κομμάτια προσελκύουμε. Όταν εμείς ολοκληρωθούμε επιλέγουμε το συμβατό. Και αυτό ισχύει στα πάντα. Προσωπικά, επαγγελματικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι λοιπόν θυσιάζουμε κάτι για κάτι άλλο. Έτσι μας έχουν μάθει. Πόσες φορές έχεις ακούσει: Ε, δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Συμβιβάσου. Λάθος! Μπορείς! Αρκεί να το πιστέψεις και να θεραπεύσεις αυτές τις πεποιθήσεις που συγκατοικούν μαζί σου σαν παράσιτα. Όταν φύγουν αυτά, εσύ οδηγείς το σώμα σου στην δεύτερη και πανέμορφη ευκαιρία ζωής! Εμπειρία και γνώση, γνώση και εμπειρία συνταξιδευουν μέσα από την αγάπη και το φως. Η αγάπη αρχικά φανερώνεται μέσα μας! Την νιώθεις. Ακούς κ βλέπεις τη ψυχή του άλλου. Τις περισσότερες φορές είναι τόσο εκ διαμέτρου αντίθετα η ψυχή από τα λόγια, από τον τρόπο που ζει, που επικοινωνεί ο άλλος, που το μόνο που θες να κάνεις είναι μια αγκαλιά και ένα βαθύ κοίταγμα στα μάτια. Το μαγικό είναι που βλέπεις στιγμιαία να εξαφανίζεται το πρόβλημα, να αλλάζει η έκφραση του ατόμου, να γλυκαίνει η ψυχή του. Θεραπεύεται αμέσως. Αυτή την ικανότητα έχει η αγάπη. 

Αναρωτήσου τι όραμα είχες δει μικρός-η; Τι ηλικία είχες πει ότι θα πραγματοποιηθεί; Συνέβη;  Πώς νιώθεις τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές; Σε πιο σημείο της ζωής σου βρίσκεσαι; Αν για κάποιο λόγο δεν έχεις όραμα αυτή τη χρονική στιγμή, γιατί ενδεχομένως να σε απογοήτευσε η ζωή και άλλαξες στη διαδρομή, σιώπασες, έκατσες στην άκρη, Σήκω! Θέσε τώρα με όλη σου τη δύναμη την έκκληση, πίστεψέ τη και δώσε δύναμη στη ψυχή να αναστηθεί το σώμα να νιώσει! Ρώτα τον εαυτό σου. Τι θέλω να κάνω τώρα περισσότερο από το οτιδήποτε; Τώρα που η ενέργεια βρίσκεται στα ύψη. Τώρα που νιώθω την ώθηση. Τι θέλω να κάνω; Χωρίς εμπόδια, Κάν’ το!

Το μόνο που έχεις να χάσεις είναι τις αμφιβολίες σου! 

Να θυμάσαι το παραμύθι υπάρχει, ζωντανό, αρκεί να μην σου επιτρέψεις να γεράσεις μέσα σου! 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ