Σήμερα έχω επικεντρωθεί στην υλοποίηση. Γυρνώντας από το ταξίδι μου στη Κούβα, γεμάτη νέες εικόνες, ζώντας σε μια εποχή παρελθοντική, ένιωσα την κβαντική διάσταση. Σε κάποια άλλη αιωνιότητα ίσως να ήμουν εδώ, σκέφτηκα. Δεν επιλέγουμε τυχαία οι άνθρωποι τους προορισμούς μας. Κάτι έχουν να μας πουν που συνδέουν το χθες με το σήμερα. Όσο απελευθερώνουμε τη ψυχή από βάρη τόσο παρατηρούμε μέσα μας αποκτώντας επίγνωση του στοχαστή των σκέψεων. Τι πιο όμορφο να αγγίξεις την ελευθερία!

Τι είναι η ελευθερία;

Σήμερα λέω… Η εγκατάλειψη της μάσκας! Και εδώ σε ρωτώ: Πόσο μπορείς να φανταστείς να περάσεις μια μέρα χωρίς να σκεφτείς τι θες εσύ; Να μην σε ενοχλήσει κάτι που σου είπαν. Να μην σε πειράξει κάτι. Να μην θυμώσεις με κάτι. Πόσο είναι δυνατόν να δεις τον κόσμο όπως είναι; Να παραδοθείς. Να μην εστιάσεις σε όλες τις οδύνες. Να μην εστιάσεις στην εξαντλητική ιστορία που διηγείσαι όσον αφορά το πόσο σε έχουν πληγώσει.

Όταν ονειρεύεσαι ξύπνιος δίνεις την ευκαιρία στον Εαυτό σου νοητικά να δημιουργήσει το σκηνικό για τα βιώματα της ζωής. Ναι, θα στεναχωριέσαι. Ούτε θα απαξιείς, ούτε θα είσαι αδιάφορος. Αλλά θα μπορείς να αλλάζεις συνειδητά το τέλος της ιστορίας κι αυτό θα σε κάνει να σηκώνεσαι πιο γρήγορα και να βοηθάς! Εσένα κ άλλους.

Πίστη και απογοήτευση δεν πάνε μαζί

Μην αλλοιώσεις τον αυθεντικό Εαυτό για να χτίσεις έναν ψεύτικο. Αντ´ αυτού να ελευθερώνεις τον Εαυτό από όρια που μόνος σου έχεις βάλει. Να επιτρέψεις να δεις ότι υπάρχουν λύσεις. Να κατανοείς και να βιώνεις το νόημα των συμπτώσεων. Να νιώθεις ενωμένος με τους πάντες. Να μπορείς να βοηθάς μέσα από αγάπη, αντί να πολεμάς μέσα από το «κακό». Τη μνησικακία, την εκδίκηση, την ζήλια.

Έχεις αναρωτηθεί γιατί οι άνθρωποι που έχουμε ένα υψηλό επίπεδο επίγνωσης θεωρητικά, υψηλότερα από τα ζώα, από τα φυτά, βασανιζόμαστε περισσότερο από ότι ευχαριστιόμαστε; Γιατί δεν δονούμαστε στην υψηλή συχνότητα που ζει η χαρά. Γιατί αρνούμαστε να μιλάμε για την ευτυχία μας. Αλλά είμαστε προσκολλημένοι να μιλάμε για τα προβλήματα μας. Εξαρτάται λοιπόν από το δονητικό επίπεδο μας. Η επιθυμία ακούει σε αυτά που νιώθουμε για εμάς και όχι σε αυτά που λέμε. Το χάσμα βρίσκεται στο ότι η επιθυμία με τη δόνηση που εκπέμπουμε δεν συγχρονίζονται. Χρειάζεται οι δονητικες αιτήσεις να συνταιριαζουν δονητικα με εμάς. Με αυτό που είμαστε. Να μην υπάρχει δονητικη απόσταση ανάμεσα σε αυτό που ζητάμε με αυτό που είμαστε. Αν συσσωρεύεις αρνητική δυναμική νιώθεις άσχημα με αποτέλεσμα να εμποδίζεις την ευθυγράμμιση με τον αληθινό σου Εαυτό.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί εύκολα κάποιος να καταλάβει με λόγια. Δεν υπάρχουν επαρκείς λέξεις για να περιγράψει κάποιος το συναίσθημα της πληρότητας. Ωστόσο, για να κατανοήσεις τη δυναμική της, όταν κάποιος είναι σε επαφή με αυτή την ενέργεια μπορεί να επηρεάσει εκατομμύρια άλλους που δεν είναι. Για να ακούσεις την Αγνή Θετική Ενέργεια χρειάζεται να βρεθείς στη σωστή συχνότητα και να μην υπάρχει δονητικη απόσταση. Αν είσαι συντονισμένος με τον ραδιοφωνικό σταθμό του 93 π.χ. δεν είναι εφικτό να ακούσεις τον σταθμό του 102 την ίδια χρονική στιγμή. Έτσι συμβαίνει και με τη δόνηση που εκπέμπουμε. Χρειάζεται να συμφωνείς ο ίδιος με την επιθυμία δονητικά. Διαφορετικά δεν υλοποιείται.

Αυτή είναι η συνταγή!

(Το επαναλαμβάνω για να γίνει η σύναψη. ) Όσο ανακαλύπτεις ότι η αντίσταση είναι το εμπόδιο της ευτυχίας σου τόσο θα παραδίνεσαι στην καρδιά και στην ανοιχτοσύνη της. Το υπέροχο είναι ότι θα βιώνεις θαύματα καθημερινά! Ο νόμος της Έλξης που έχεις τόσο διαβάσει γι’ αυτόν, τι λέει άλλωστε; Συντονίσου! Δεν γίνεται να επιθυμείς κάτι και παράλληλα να σκέφτεσαι αρνητικά ή με αμφιβολίες για αυτό! Μάθε τον Εαυτό σου τι σημαίνει θέλω! Ρώτησε τον Εαυτό σου τώρα, ξεκάθαρα, απλά. Ρώτα τον, για την πιο μεγάλη σου επιθυμία. Και παρατήρησε μετά μέσα σου. Τι σκέφτεσαι για αυτή; Ναι μεν, αλλά δεν γίνεται. Ναι μεν, αλλά δεν μπορώ. Ναι μεν, αλλά σε κάποια χρόνια. Ναι μεν, αλλά όχι τώρα. Κάτι από τα παραπάνω; Ή ένα ναι με χαμόγελο από την ψυχή!  Να θυμάσαι ότι, οτιδήποτε λες μετά το αλλά, αυτό πραγματώνεται!  

Ένα λεπτό πριν τη σύλληψη μας δεν βρισκόμασταν πουθενά. Ένα λεπτό μετά βρισκόμαστε εδώ…. Αξιοποίησε τον εδώ χρόνο!  Θα κλείσω λοιπόν με μια φράση: «Όπως σκέφτεσαι, έτσι θα είσαι…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ