Αν συνειδητό και υποσυνείδητο δεν γίνουν μια σκέψη, αποτέλεσμα δεν έχουμε! Για να δουλέψει η δύναμη της πίστης, χρειάζεται όλο μας το είναι να συμφωνεί. Δεν αρκεί να δηλώνεις ότι θες κάτι όταν ο ίδιος σου ο εαυτός σε αμφισβητεί γι’ αυτό που δηλώνεις.

Τι εννοώ! Θέλεις προαγωγή; Τη μια σκέφτεσαι την αύξηση, την καλύτερη θέση και την ίδια στιγμή αμφισβητείς τις ικανότητες σου. Σκέφτεσαι ότι δεν την αξίζεις και τόσο.

Άλλο παράδειγμα. Θες μια όμορφη σχέση. Τη μια την ονειρεύεσαι και την ποθείς πολύ, την άλλη κατηγορείς το αντίθετο φύλο και το απολαμβάνεις κιόλας. Όταν συνειδητό με υποσυνείδητο διαφωνούν δημιουργείται στασιμότητα. Ο διάσημος Γάλλος ψυχολόγος, ο Κουέ όρισε τον νόμο της αντίστροφης προσπάθειας ως εξής: Όταν οι επιθυμίες και η φαντασία συγκρούονται, η φαντασία θριαμβεύει.

Ένα παράδειγμα που λίγο πολύ το έχουμε ζήσει όλοι είναι το παρακάτω. Έχεις διαβάσει για να δώσεις εξετάσεις. Νιώθεις πανέτοιμος. Ξαφνικά με το που εμφανίζονται οι ερωτήσεις μπροστά σου, παθαίνεις μπλακάουτ. Σαν να σβήστηκαν από την μνήμη όλες οι γνώσεις. Τι συνέβη; Η προσπάθεια να πείσουμε τον εαυτό μας να φέρει το ιδανικότερο αποτέλεσμα, καθώς είχαμε άγχος για το αν θα τα καταφέρουμε έφερε την αποτυχία! Όταν κάτι δεν γίνεται αβίαστα, γίνεται υπό πίεση, με στρες, ο νους διαλέγει την εύκολη οδό. Η εύκολη λύση σε αυτή την περίπτωση ήταν η μερική αμνησία. Ωστόσο, με το που βγήκαμε έξω από την τάξη και έφυγε το άγχος, ήρθαν πίσω όλες οι απαντήσεις.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους ηθοποιούς στο θέατρο όταν έχουν πρεμιέρα και συνάμα αγωνία. Ξεχνούν τα λόγια. Η αντίστροφη προσπάθεια, όταν πιέζουμε δηλαδή τον εαυτό μας να θέλει να λειτουργεί την δύναμη της θετικής σκέψης και τον παροτρύνουμε να πάει τέλεια, μας κάνει να παίρνουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιθυμούμε! Το υποσυνείδητο κερδίζει του συνειδητού! Άρα για να καταφέρουμε να φέρουμε το όποιο αποτέλεσμα, οφείλουμε να το πιστεύουμε πολύ και αληθινά, χωρίς διφορούμενες σκέψεις. Να υπάρχει μια σκέψη και να είναι και ισχυρή!

Όταν διψάμε, πεινάμε, νυστάζουμε, πχ δεν σκεφτόμαστε τι να κάνουμε. Πίνουμε νερό, τρώμε και κοιμόμαστε. Αβίαστα. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν επρόκειτο όμως για ικανότητες, ο φόβος κάνει τη σκέψη να αναλύει. Η υπέρ ανάλυση είναι πρόβλημα, καθώς δίνει χώρο στο υποσυνείδητο να οδηγηθεί στο γνώριμο. Όσο βρισκόμαστε στην αρχή που εξασκούμαστε στη νέα λογική χρειάζεται να παίρνουμε γρήγορες αποφάσεις. Πρόκειται για νέα γλώσσα. Θέλει χρόνο να την κάνουμε νέα ασυνείδητη ικανότητα, γι’ αυτό και μαθαίνουμε, πράττουμε. Δημιουργούμε νέα συνήθεια, νέα σύναψη στον εγκέφαλο.

Αν δίνουμε χώρο στη νέα σκέψη δεν θα εδραιωθεί. Θα σκεφτόμαστε τη νέα λογική μεν, αλλά θα πράττουμε την παλιά, καθώς θα νικά ο φόβος και η αμφιβολία. Σε αυτή τη περίπτωση ο διχασμός και η σύγχυση μέσα μας θα κάνουν πάρτι. Πιθανό να λέμε: «τι το ήθελα, καλά ήμουν στην άγνοια μου». Τώρα νιώθω ακόμα πιο μπερδεμένος. Καλώς νιώθεις έτσι! Δεν πειράζει. Η μετάβαση έχει αρχίσει και σε σένα που δεν μπορείς να πράξεις αμέσως. Ο καθένας έχει τους χρόνους του. Εγώ σου προτείνω να μην χάνεις χρόνο καθώς η μέρα που φεύγει, φεύγει, και κάθε μέρα παίζει τον ρόλο της στη δύναμη σου, αλλά εσύ κάνε αυτό που εσύ θες! Δεν γίνεται να περάσεις κατευθείαν απέναντι, χρειάζεσαι και το ενδιάμεσο στάδιο που θα κάνεις τα μικρά βηματάκια για να αρχίζεις να νιώθεις ασφάλεια στη νέα μέθοδο που θες να υιοθετήσεις! Θα κάνεις και λαθάκια. Ευπρόσδεκτα κι αυτά!

Άλλο παράδειγμα! Θες περισσότερα χρήματα. Σκέψου τι σκέψεις κάνεις για τα χρήματα. Τι σκέφτεσαι για αυτούς που έχουν χρήματα. Τους φθονείς; Για εσένα τι λες; Μήπως ότι δεν γίνεται να βγάλεις πολλά, δεν μπορείς να τα καταφέρεις; Αν κάνεις αρνητικές σκέψεις, αυτές υλοποιούνται.

Πάμε σε κάτι άλλο. Ας υποθέσουμε ότι θες να θεραπευτείς από κάτι. Τη μια θες και την άλλη σκέφτεσαι ότι έχεις εξαντληθεί, δεν έχεις άλλες αντοχές. Αυτό που κάνεις είναι να μειώνεις τη δύναμη της πίστης και άρα την επιτυχίας της έκβασης.

Με δυο λόγια ο τσακωμός μέσα μας, η μόνιμη διαμάχη με ένα αλλά, είναι το εμπόδιο της επιτυχίας! Η θετική σκέψη λειτουργεί. Υπάρχει, και συμβαίνει. Θέλει όμως επιμονή και υπομονή, όπως και να μην την αμφισβητείς. Δοκίμασε να θες αυτό που θες χωρίς κανένα αλλά! Αν κάθε μέρα μιλάς όμορφα ως προς αυτό που θες και το αγαπήσεις πραγματικά θα κάνεις και το βήμα να το έχεις. Θα σε πείσει ο εαυτός σου και θα σου βρει τον τρόπο πώς να το πράξεις. Όταν περνά από το μυαλό η ανασφάλεια ή η αμφιβολία διώχνε τη, μέχρι να καταφέρεις να νικήσεις τις αρνητικές σκέψεις. Όταν φύγουν, θα λάμψει ο κόσμος σου! Τίποτα σπουδαίο δεν είναι εύκολο. Ακούω συχνά στις συνεδρίες που μου λένε: «Μα είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό».

Να θυμάσαι, το μυαλό έχει την τάση να πραγματοποιεί ότι του είναι εύκολο. Κάντο εύκολο. Στο χέρι σου είναι, ή μάλλον καλύτερα στο μυαλό σου!

Καλό καλοκαίρι από μένα! Θα τα πούμε εκ νέου από Σεπτέμβρη!

Εύχομαι να γίνει σε όλους σας αυτό το καλοκαίρι το όνειρο πραγματικότητα. Άλλωστε το όνειρο από τη πραγματικότητα είναι ένα ισχυρό θέλω απόσταση, ΧΩΡΙΣ δικαιολογίες! Είμαι σίγουρη ότι μπορείς! Πιστεύω σε σένα! Αρκεί να πιστέψεις ΕΣΥ σε σένα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ