Η λέξη «όχι». Την ακούμε συχνά. Να λέμε «όχι». Σημαντικά τα «όχι». Τα σωστά «όχι» μας οδηγούν στα μεγάλα «ναι». Συμφωνώ σε όλη αυτή τη θεωρία. Αλλά πώς ορίζεται ένα σωστό «όχι»; Όταν προέρχεται από συνειδητότητα και όχι από αρνητικότητα! Τι εννοώ; Άλλο να πεις «όχι» επειδή φοβάσαι κάτι, δεν θες να αντιμετωπίσεις κάτι και άλλο να πεις «όχι» επειδή γνωρίζεις ότι δεν σε ωφελεί να κάνεις αυτό το κάτι.

Πόσες φορές λέμε «ναι» σε καταστάσεις σε εξόδους μόνο και μόνο επειδή λέμε στον εαυτό μας ότι δεν έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε. Στο σημείο αυτό είναι που χρειάζεται να πούμε ότι έχουμε κάτι καλύτερο να κάνουμε. Να επιλέξουμε την ποιότητα από την ποσότητα. Να επιλέξουμε τη γαλήνη από το κομφούζιο. Να επιλέξουμε ένα «όχι» που είναι ελεύθερο από κάθε αρνητικότητα που φέρνει δυστυχία. Το ωφέλιμο «όχι» δεν προέρχεται από αντιδραστικότητα αλλά από διορατικότητα.

Το μεγαλύτερο μου «όχι» το είπα πριν από χρόνια στον θυμό! Ως μικρή έχω υπάρξει αντιδραστική, είχα ένταση, είχα τόση ενέργεια, (μπερδεμένη ενέργεια, χωρίς κατεύθυνση) και αδρεναλίνη που δεν μπορούσα να με συνεφέρω! Δρούσα αλλά και αντιδρούσα! Όταν σε μια καμπή της ζωής μου είδα τι μου κάνω με το να αντιδρώ, αποφάσισα να αλλάξω ρότα. Μέσα από τη ζωή μου όλη και τις σχέσεις μου βελτίωνα όλο και περισσότερο τον θυμό μου! Με μάθαινα πώς να είμαι η δική μου δράση και όχι η αντίδραση του άλλου. Στην αρχή ήταν δύσκολο να κατανοήσω ότι αυτό που κάνω είναι σωστό και ειδικά όταν ο περίγυρος, μου έλεγε «γίνεσαι κορόιδο», «σε εκμεταλλεύονται» και άλλα τέτοια! Πολλές φορές τη μη αντίδραση την ερμηνεύει κάποιος ως αδυναμία. Αλλά ο σιωπηλός παρατηρητής απλά παρατηρεί, μαθαίνει να ακούει πίσω από τα λόγια και δρα στον χρόνο του με αγάπη. Δεν χρειάζεται να αποδείξει! Με τον καιρό λοιπόν και την επιμονή μου είδα και διαπίστωσα μεγάλα οφέλη στην υγεία μου όσο απομακρυνόμουν από την αντίδραση. Θα σου μιλήσω λοιπόν με βιωματικά παραδείγματα.

Είχα περάσει από διατροφικές διαταραχές. Όσο βρισκόμουν σε αυτή την εσωτερική τρικυμία τόσο ο θυμός βασίλευε! Ήθελα να με προσέξουν. Έτσι συμβαίνει τις περισσότερες φορές με τα άτομα που παλεύουν με τα κιλά τους. Όπου υπάρχει έντονη αυξομείωση βάρους υπάρχει έλλειψη αγάπης μέσα στο άτομο κάνοντας το άτομο να δείχνει στους άλλους με το σώμα του την εμφανή ανάγκη του για αληθινή ουσιαστική προσοχή. Τότε οι γονείς μου με είχαν πάει σε ένα κάρο γιατρούς με μηδέν αποτέλεσμα! Μια μέρα εγώ η ίδια αποφάσισα ότι χρειάζεται να αντιμετωπίσω τον θυμό μου. Μέσω της γιόγκα με πήγαινα σε πολλά σεμινάρια αυτοβοήθειας που έβρισκα. Ερχόντουσαν διάφοροι γκουρού από το εξωτερικό και δεν έχανα κανέναν. Όταν με οδήγησα στο σεμινάριο θυμού και συγχώρεσης, «Είδα» μέσα μου, «είδα» αλήθειες και αφού έκλαψα, άδειασα, αφαίρεσα εγκεφαλικά προγράμματα, άλλαξα προσέγγιση. Έτσι το πρόβλημα υγείας διαλυόταν μέρα τη μέρα. Τα κιλά που είχα πάρει δεν είχαν ανάγκη άλλο να συντροφεύουν το σώμα μου και αποχωρούσαν εύκολα και χωρίς προσπάθεια. Απλά και φυσικά! Μου άφησε ωστόσο ένα κουσούρι. Ένα εντερικό θέμα. Πάλι οι γονείς μου με έτρεχαν σε γιατρούς για να φτιαχτεί και αυτό το ζήτημα. Πάλι κανένα αποτέλεσμα! Με πήγα σε άλλο σεμινάριο, αυτή τη φορά εστίασης πόνου παρελθόντος, ήταν πιο βαθύ το σεμινάριο αυτό οφείλω να πω και στη συνέχεια είχε και ένα δεύτερο στάδιο, πώς να μετουσιώσεις αυτόν τον πόνο σε αγάπη. Αποτέλεσμα αφού εισήλθε η αγάπη και επέλεξα να ζω μέσα από το πεδίο αγάπης το θέμα με το έντερο εξαφανίστηκε! Όλα αυτά τα έκανα στην ηλικία των 20-30 και φυσικά ακόμα συνεχίζω! Δεν τελειώνει αυτή η εσωτερική διαδικασία ανάπτυξης και αυτό κάνει τη ζωή τόσο ενδιαφέρουσα! Η προσωπική εξέλιξη σε κρατά σε περιέργεια για την ίδια τη ζωή και με αυτό τον τρόπο η νεότητα γίνεται επιλογή. Πού θέλω να καταλήξω με όλα αυτά που σας λέω σήμερα; Τα συναισθήματα μας, δημιουργούν την υγεία μας! Ο πόνος μας, δημιουργεί φόβο και ο φόβος, μας απομακρύνει από την αγάπη! Να στο πω απλά. Φοβάσαι τα αεροπλάνα, αλλά αγαπάς τα ταξίδια! Με αποτέλεσμα να μην πηγαίνεις ταξίδια, άρα να μην κάνεις κάτι που αγαπάς επειδή φοβάσαι! Ίσως ακραίο παράδειγμα, αλλά σου προσφέρω κάτι για να ταυτιστείς αν θες και έχεις το οτιδήποτε που φοβάσαι, για να δεις τι δεν ζεις!

Οι τσακωμοί εμποδίζουν τη διαύγεια και διαιωνίζουν τον αρνητισμό. Οι περιορισμοί το ίδιο! Όταν εμπλέκεσαι σε καβγά ή σε κάποια κατάσταση σύγκρουσης άρχισε να παρατηρείς πόσο αμυντικός-ή γίνεσαι. Όσο δηλαδή σου επιτίθενται, πόσο επιτίθεσαι πίσω. Παρατήρησε την προσκόλληση στις ιδέες σου, στις απόψεις σου και επέτρεψε να φύγεις από την εμμονική στάση του έχω δίκιο και ο άλλος άδικο. Αυτή είναι η ενέργεια του εγωικού εαυτού. Αντ’ αυτού λειτούργησε την πνευματική συναισθηματική ενέργεια! Γιατί να το κάνεις; Γιατί κάνει καλό στην υγεία σου! Για να δώσεις ζωή στη ζωή σου και ευτυχία στα χρόνια σου!

Σήμερα σου παρουσιάζω τη μυστικό της μακροζωίας! ΕΣΥ σε χαρά!

Όπως σου αναφέρω επανειλλημένα γράφω ό,τι έχω αποδείξει ήδη στον εαυτό μου μέσα από βίωμα μου. Δεν γράφω θεωρητικά και σίγουρα όχι φιλοσοφικά. Πήγα και έκανα εξετάσεις ολιστικής ιατρικής, βιοενέργειας, βιοσυντονισμού. Κάθε ζωτικό όργανο κάθε ανθρώπινος ιστός εκπέμπει τη δική του συχνότητα που ονομάζεται ιδιοσυχνότητα. Αυτή η συσκευή που συνδέεται με το σώμα σου φανερώνει τι συμβαίνει στον οργανισμό σου! Δείχνει πώς λειτουργεί η καρδιά σου, πως λειτουργεί ο εγκέφαλος, βασικά όλα τα όργανα! Έδειξε η εικόνα ότι έχω πολύ γερή σπονδυλική στήλη. Τόσο, που γελώντας μου ανέφερε ο γιατρός καλέ εσύ σηκώνεις 700 κιλά! Δεν μου φάνηκε πολύ ξένο όταν το άκουσα καθώς όταν είχα σπάσει ένα σπόνδυλο στη μέση αφιέρωσα πολλά χρόνια και πολύ χρόνο από τη ζωή μου να με θεραπεύσω. Πολλά χρόνια γιόγκα, ασκήσεις, συλλογισμό, διαλογισμοί. Το άλλο που μου είπε είναι ότι δεν έχω θυμό. Για να το θέσω σωστά, μου είπε ότι έχω σε ισορροπία τον θυμό! Σπάνια το βλέπω αυτό, μου πρόσθεσε! Με πολλή δουλειά γίνεται και αυτό έχω να σας πω και το δώρο που εισέρχεται είναι ανεκτίμητης αξίας. Ομορφιά! Βλέπεις ομορφιά στα πάντα! Στη ζωή μου είχα επιλέξει και καθόλου τυχαία ανθρώπους με πολύ θυμό, προφανώς το χρειαζόμουν αυτό το καθρέφτισμα για να θεραπεύσω εμένα και από ότι αποδείχτηκε μέσα από αυτές τις σχέσεις εξουδετέρωσα τον δικό μου. Τι σου κάνει η επιλογή καθρέφτης αν θες να ζεις μέσα από αυτόν; Παρατηρείς τι έχει ο άλλος που δεν σου αρέσει και δεν το κάνεις! Τι συμβαίνει αν δεν λειτουργείς τον καθρέφτη προς όφελος; Κόντρα στην κόντρα! Ένα πινγκ πονγκ άσχημων διαφωνιών μεταξύ δυο ανθρώπων που ο ένας ρίχνει το φταίξιμο στον άλλον. Τσακωμοί και παραίτηση ευτυχίας.

Θα μου πεις περίμενες ένα μηχάνημα για να το διαπιστώσεις. Όχι, το νιώθω στο πετσί μου καθώς τα τελευταία χρόνια δούλευα τον θυμό σε βαθύτερο επίπεδο, την αποδοχή και το παρόν! Δηλαδή βλέπω πλέον αυτό που είναι, άρα δεν εμμένω με την ψευδαίσθηση τι θα γινόταν αν, αλλά ζώντας στο παρόν και εξετάζοντας το τώρα με την φράση: «Αυτό είναι! Τι κάνεις τώρα;». Εξαιρετική προσέγγιση ζωής αντί να βασανίζεσαι! Αυτός ο βαθιά εσωτερικός βασανισμός που κατοικεί στο ασυνείδητο συντροφεύει ασυνείδητα με τον βαθύτερο θυμό ενός άλυτου θέματος τόσης παλαιότητας που στο σήμερα φαίνεται μέχρι και φυσιολογικός που υπάρχει!

Άλλο ένα που μου είπαν είναι ότι δεν έχω υψηλό δείκτη σεροτονίνης. Η ορμόνη της χαράς! Αυτό όταν το άκουσα οφείλω να πω ότι απόρησα. Μου φάνηκε περίεργο. Και ρώτησα τον γιατρό, χωράει και άλλη χαρά; Υπέροχα, σκέφτηκα!

Μου απάντησε ο γιατρός: «Έχεις τόσο δουλέψει τον εαυτό σου που άλλαξες μέχρι και την βιολογία σου! Ενώ δεν έχεις υψηλό δείκτη σεροτονίνης είσαι ευτυχισμένος άνθρωπος. Έχω δει μου ανέφερε ανθρώπους με υψηλή σεροτονίνη και σχεδόν μελαγχολικούς. Οπότε εσύ είσαι μια διαπίστωση ότι η θέληση και η πίστη αλλάζουν τη χημεία! Όλα αυτά σας τα έγραψα σήμερα για να σας κινήσω το ενδιαφέρον και αν θέλετε να ψαχτείτε ουσιαστικά εσωτερικά. Το σύμπτωμα στο σώμα είναι η αφορμή να ψάξετε το αίτιο! Αν δεν θεραπευτεί το αίτιο που βρίσκεται στο συναίσθημα θα θεραπεύεται το σύμπτωμα επιφανειακά μέχρι που θα ξαναεμφανίζεται. Οι δικοί μου τρόποι επίλυσης πραγματικής επίλυσης, ήταν ενεργειακοί. Αν θέλετε, ψάξτε τον δικό σας ωφέλιμο τρόπο! Η υγεία μας βρίσκεται μέσα μας! Εμείς δίνουμε την άδεια μας στα πάντα στη ζωή για να συμβούν, ασυνείδητα! Ό,τι νιώθουμε, το νιώθουμε εμείς. Αν δεν αλλάξουμε συναίσθημα, δεν αλλάζει η αίσθηση στα πράγματα. Το συναίσθημα προέρχεται από εμάς. Ό,τι λέμε προέρχεται από εμάς. Τα λόγια είναι δικά μας. Τα λόγια που λέμε, λένε πολλά για εμάς. Εμείς νιώθουμε αυτά που λέμε. Και το σπουδαιότερο είναι ότι λαμβάνουμε αυτά που εκπέμπουμε! Αν θες να παρατηρήσεις τι εκπέμπεις άκου προσεκτικά τις εσωτερικές σου σκέψεις. Αν θες την όποια αλλαγή χρειάζεται αλλαγή από «ρίζα». Εμείς έχουμε τον έλεγχο της υγείας μας! Αν η ψυχική μας υγεία είναι σε καλά επίπεδα είναι και η υγεία μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ