«Δεν μπορεί κάποιος να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά, αν δε φάει καλά» έλεγε η διάσημη συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ. Ταξιδεύοντας μέχρι το Miraggio Thermal Spa Resort το περασμένο Σαββατοκύριακο τα κάναμε όλα καλά χάρη στο μενού 8 πιάτων που ετοίμασαν για εμάς οι διακεκριμένοι σεφ του πολυτελούς ξενοδοχείου και η ξεχωριστή καλεσμένη τους.

Ο «πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας» Λευτέρης Σουλτάτος μαζί με τον Executive Chef, Ζαχαρία Κοπρίδη συνάντησαν την διάσημη Γιαπωνέζα chef Φουμίκο Κόνο σε ένα ρεσιτάλ innovative fusion κουζίνας. Το cooking event της χρονιάς έλαβε χώρα στον ειδυλλιακό χώρο του εστιατορίου Toroneo.

Το event άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στην διεθνή γαστρονομία αφού διαφορετικές
κουλτούρες και κουζίνες με πολυπολιτισμικό χαρακτήρα, έδωσαν την ευκαιρία στους μετρ
της υψηλής γαστρονομίας, σε μια ελεύθερη έκφραση απόδοσης innovative fusion γεύσεων
σε ένα πολυτελές περιβάλλον.

Το μοναδικό γευστικό ταξίδι ολοκλήρωσαν προσεκτικά επιλεγμένες ετικέτες κρασιού που βοήθησαν να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή απόλαυση.

Ποια είναι η Φουμίκο Κόνο

Πρόκειται για μία διεθνώς αναγνωρισμένη chef που είναι μεταξύ άλλων chef consultant στην Japan Airlines και επίσημη Ambassador of Taste for the Global Gastronomy 2023. Έχει περγαμηνές στον χώρο της διεθνούς γαστρονομίας και βιβλιογραφία και μεταφέρει την αυθεντικότητα και το μοναδικό της στυλ με fusion γαλλικές και ιαπωνικές προσεγγίσεις υψηλής γαστρονομίας.

Το μενού που γευτήκαμε

Soup
Sea food cappuccino

Langoustine
Caviar/ shallots / extra virgin olive oil

Crayfish
Mango / avocado / confit tomatoes / yuzu

Scallops
Truffle / Orange / shisho

Red Mullet
Mushrooms / Jerusalém artichokes / carrot / tomato

Cakepop
Citrus / yuzu / ginger

Yogurt
Hibiscus / verbena / raspberry

Coffee
Lemongrass / Madagascar vanilla

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ