Η Μπλέικ Λάιβλι και η Κιμ Καρντάσιαν κατάφεραν να κάνουν με την εμφάνισή τους στο Met Gala όλο τον πλανήτη να μιλάει για εκείνες. Η σύγκρισή ανάμεσα στις δύο σταρ είναι σαν να συγκρίνεις μια πιπεριά με μια ντομάτα οπότε δεν θα πέσω σε αυτή τη διαδικασία. Η σύγκριση του συμβολισμού πίσω από την εμφάνισή τους όμως είναι κάτι που για μένα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και το spoiler είναι ότι στα μάτια μου κερδίζει η πρώτη. Και ο μόνος λόγος είναι ότι η 34χρονη ηθοποιός κατάφερε να αφήσει το αποτύπωμά της με το να είναι απλά ο εαυτός της.

Δέχομαι πως όταν η Μπλέικ Λάιβλι ξυπνάει το πρωί δεν έχει στρώσεις make up, φτιαγμένα μαλλιά, 8 κιλά ύφασμα πάνω της και 5 ανθρώπους να της ισιώνουν την ουρά της πιτζάμας της. Το μόνο που έχει πάντα είναι το ερωτευμένο βλέμμα του Ράιν Ρέινολντς που όλες ζηλέψαμε στο κόκκινο χαλί. Όλα τα υπόλοιπα λοιπόν είναι επιτηδευμένα, μια συνειδητή προσπάθεια να κερδίσει τις εντυπώσεις στο Met Gala. Και τα κατάφερε!

Ακριβώς όπως έκανε και η Κιμ Καρντάσιαν. Η διαφορά; Η 41χρονη τηλεπερσόνα υπέβαλε τον εαυτό της σε μια δοκιμασία για να καταφέρει να εντυπωσιάσει. Έκανε για τρεις εβδομάδες μια δίαιτα που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει 7 κιλά και όλα αυτά για να μπει σε ένα φόρεμα. Ναι, η vintage δημιουργία που φόρεσε η Μέριλιν Μονρό έχει ιστορική σημασία και το γεγονός ότι κατάφερε να συνδέσει το όνομά της με εκείνη την έκανε ένα από τα πρόσωπα των «Όσκαρ της μόδας».

Άξιζε τον κόπο; Ίσως μόνο για την πίτσα και τα ντόνατ που έφαγε μετά το τέλος της βραδιάς!

Δεν είμαι ειδική και ούτε μιλάω με επιστημονικά δεδομένα. Εκφράζω τη γνώμη μου ανθρώπινα, ως κορίτσι που ζει σε αυτό τον κόσμο με τα λάθος στερεότυπα που πολλές φορές νικάνε. Αν θέλουμε να βρούμε ένα πρότυπο και να μας δώσουμε κίνητρο για να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας, ας είναι με κάτι που δεν θα μας κάνει να τον χάσουμε.

Στην εποχή μας, με όλα αυτά τα δύσκολα που καλούμαστε καθημερινά να διαχειριστούμε, αυτό που έχει μεγαλύτερη αξία είναι να μας φροντίζουμε και να μας προσέχουμε. Όχι να μας υποβάλουμε σε περισσότερα βασανιστήρια για να κατακτήσουμε κάτι τόσο εφήμερο.

Ευτυχώς, εκεί έξω, υπάρχουν κι άλλα κορίτσια που έχουν την ίδια γνώμη. Η πρωταγωνίστρια του Riverdale, Λίλι Ράινχαρτ αισθάνθηκε την ανάγκη, μία μέρα μετά το Met Gala, να γίνει η «φωνή» μας/τους. «Να περπατάς στο κόκκινο χαλί και να δίνεις μια συνέντευξη στην οποία αναφέρεις ότι λιμοκτόνησες… γιατί δεν έτρωγες υδατάνθρακα τον τελευταίο μήνα… μόνο για να χωρέσεις σε ένα γ@@μένο φόρεμα; Τόσο λάθος», έγραψε σε ένα story της στο Instagram η 25χρονη ηθοποιός.

Και συνέχισε: «Nα μιλάς δημόσια και να παραδέχεσαι ότι έχεις λιμοκτονήσει για το Met Gala. Όταν ξέρεις πολύ καλά ότι εκατομμύρια νέοι, άνδρες και γυναίκες, σε κοιτούν και ακούν κάθε σου λέξη. Η αδιαφορία είναι εξωπραγματικά αηδιαστική».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ