2005-2023: Το περιοδικό ΟΚ! ενηλικιώθηκε

Το ΟΚ! κλείνει αυτή την εβδομάδα τα 18 του χρόνια και το τεύχος που κυκλοφορεί με εξώφυλλο τη Βίκυ Καγιά έχει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με φωτογραφίες από το πρώτο τεύχος που κυκλοφόρησε το 2005. Από τη Ζέτα Μακρυπούλια μέχρι τη Δέσποινα Βανδή και από τον Αντώνη Ρέμο μέχρι τον Γρηγόρη Αρναούτογλου, τα περισσότερα ονόματα που κυριαρχούσαν εκείνη την εποχή στα περιοδικά, παραμένουν τα ίδια το 2023. Φυσικά στην πορεία προστέθηκαν κι άλλα γιατί κάπως έπρεπε να τραφεί ένα μιντιακό σύστημα που παραμένει δυσανάλογα μεγάλο για τον πληθυσμό αυτής της χώρας.

Όταν πρωτοκυκλοφόρησε το ΟΚ!, η Δέσποινα Βανδή δεν είχε φέρει ακόμα στον κόσμο το δεύτερο παιδί της, η Ελένη Μενεγάκη ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη Λάτσιο, η Ελεονώρα Μελέτη μόλις είχε πάρει τη θέση της τελευταίας στον «Πρωινό Καφέ», ο Νίνο διατηρούσε σχέση με τη Δέσποινα Καμπούρη, η Κατερίνα Καινούργιου δούλευε στην εκπομπή της Μαρίας Μπεκατώρου στο Τηλεάστυ, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου παρουσίαζε το πρωινό του Mega, ενώ η Ζέτα Μακρυπούλια μόλις είχε χωρίσει από τον Αντώνη Ρέμο και το θρυλικό «Παρά Πέντε» που την ανέδειξε μόλις είχε βγει στον αέρα. Η Βίκυ Καγιά δούλευε ως μοντέλο στη Νέα Υόρκη και η Άννα Βίσση τραγουδούσε στον «Βοτανικό» με τον 19χρονο Κωνσταντίνο Αργυρό, που μόλις είχε βγει από το Fame Story 3, να της ανοίγει το πρόγραμμα!

Μια εποχή που δεν υπήρχαν Instagram και Tik Tok, ούτε καν Facebook και Twitter, το Υoutube μόλις ξεκινούσε, τα κινητά δεν τραβούσαν φωτογραφίες, οπότε η τηλεόραση και τα έντυπα ήταν η μόνη πηγή για να παρακολουθήσεις τους celebrities. Το ΟΚ! ήταν ουσιαστικά το πρώτο περιοδικό που αποενοχοποίησε τα paparazzi, καθώς μέχρι τότε ήταν ταυτισμένα με πιο tabloid εκδόσεις, χωρίς επεξεργασία και κολακευτική επιλογή εικόνων, και ακόμα λιγότερα κολακευτικά, συνήθως, κείμενα που πολλές φορές παραποιούσαν την αλήθεια.

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης έκανε κάποιους φωτορεπόρτερ άκρως ευκατάστατους, τα ιλιγγιώδη ποσά που δίναμε για μια μόνο φωτογραφία ξεπερνούσαν το μπάτζετ ενός ολόκληρου τεύχους σήμερα (Μάντεψε ποια είχε αυτό το ρεκόρ. Το βρήκες, ήταν η Μενεγάκη!). Φυσικά οι πωλήσεις ήταν κυριολεκτικά δεκαπλάσιες, οι διαφημιστικές καταχωρήσεις έρχονταν από μόνες τους, δεν χρειαζόταν καν να βρεις εσύ τον πελάτη, οπότε το ταμείο όχι μόνο δεν ήταν μείον αλλά αυτά τα περιοδικά ήταν άκρως κερδοφόρα.

VIENI, VEDI… VICKY

Μιας και αναφέραμε τη Βίκυ Καγιά, που καθόλου δεν πρέπει να μετάνιωσε που είπε όχι στο My Style Rocks, είχε μια συνάντηση χτες με την Έλενα Χριστοπούλου σε κοσμικό event και δεν έχασε ευκαιρία να την πλησιάσει. Αυτή ήταν και η δεύτερη συνάντησή τους φέτος, καθώς το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί στα παρασκήνια των Mad Awards– εκεί η Βίκυ είχε δει και τη Ζενεβιέβ αλλά δεν πρόλαβε να της μιλήσει καθώς η δεύτερη άρχισε να τρέχει προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Η αλήθεια είναι ότι με αυτές τις τρεις γυναίκες το GNTM είχε περάσει τις πιο χρυσές στιγμές του, οπότε στην πραγματικότητα αυτά που την ενώνουν θα έπρεπε να είναι περισσότερα από όσα τις χώρισαν. Ουσιαστικά καμία από τις τρεις δεν μίλησε ποτέ δημόσια για ό,τι είχε γίνει πίσω από τις κάμερες που έφερε το πάγωμα των σχέσεων, αντιθέτως πολλά ακούστηκαν σε παρασκηνιακό επίπεδο. Η Ζενεβιέβ εξάλλου στην πορεία έγινε το νέο αγαπημένο κορίτσι του Star, ενώ η Έλενα συνέχισε την τηλεοπτική της πορεία στον ΣΚΑΪ και τον ΑΝΤ1 και αυτή τη σεζόν βρίσκεται εκτός επειδή το κανάλι του Φαλήρου, σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκε να πληρώσει τους συνεργάτες που είχαν την επιμέλεια της εμφάνισής της.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η Βίκυ, εκτός από τον ΣΚΑΪ, είχε ζεστή προσέγγισή και από τον ΑΝΤ1 αλλά και από το Mega, με την ίδια να ξεκαθαρίζει, όπως μου παραδέχτηκε και στο περιοδικό ΟΚ!, ότι δεν ήθελε να κάνει κάτι τη φετινή σεζόν πέρα από το Madwalk, το οποίο θα προβληθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

Baby quiz

Ποια πασίγνωστη Ελληνίδα πρωταγωνίστρια περιμένει το πρώτο της παιδί;

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ