Απολαυστική ήταν η τηλεοπτική συνάντηση της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου στην Ελένη Μενεγάκη. Το τηλεοπτικό δίδυμο γνωρίζεται με την Ελένη από τη δεκαετία του ’90 ενώ την επόμενη δεκαετία, η Ελένη, ως στενή φίλη του Πέτρου Κωστόπουλου και της Τζένης Μπαλατσινού, πόζαρε δεκάδες φορές για τα εξώφυλλα των περιοδικών της ΙΜΑΚΟ. Θυμάμαι μία φορά που είχα πάει σπίτι της γιατί δεν είχαμε εξώφυλλο για το DownΤown και τα παιδιά την είχαν παρακαλέσει να μας δώσει αδημοσίευτες οικογενειακές της φωτογραφίες.

Ήταν πιο αθώες εποχές, η Ελένη ήταν ακόμα παντρεμένη με τον Γιάννη Λάτσιο και οι διάσημοι έδειχναν πιο εύκολα τα παιδιά τους και τα σπίτια τους. Επίσης η Ελένη είχε πάντα πάθος με τις φωτογραφίες, έχει άπειρα οικογενειακά άλμπουμ, που πλέον τα έχει όλα και σε ψηφιακή μορφή. Η Νάνσυ ήταν και η πρώτη μου διευθύντρια και ο Θανάσης αρχισυντάκτης μου για 5 χρόνια οπότε, έχουμε κάνει στενή παρέα, έχω μπει στα σπίτια τους, έχουμε κάνει διακοπές μαζί. κάθε φορά που τους βλέπω έχω να θυμάμαι τόσα πολλά, που πολλές φορές δεν ακούω καν τι λένε.

Αν σας αρέσει η Κατερίνα Διδασκάλου, τρέξτε γρήγορα να την απολαύσετε την παράσταση «Το χελιδόνι» στο θέατρο Μουσούρη. Δίπλα της ο ανερχόμενος Δημήτρης Τσίκλης που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από τις «Άγριες Μέλισσες». Πίσω μας έκλαιγαν με λυγμούς στο φινάλε…

(NDP)

Αρκετά με τα αυτοαναφορικά, πάμε στα δικά μας. Ωραία τα είπε σήμερα η Φαίη Σκορδά στην εκπομπή της με αφορμή το θέμα της 12χρονης. Όταν ένα τόσο δυσάρεστο θέμα συζητιέται και υπερ-αναλύεται στην τηλεόραση από το πρωί μέχρι το βράδυ δημιουργεί μια επικίνδυνη εξοικείωση με το κοινό και αποδυναμώνεται το απωθητικό σοκ που σου δημιουργεί το πρώτο άκουσμα.

Αυτός εξάλλου ήταν και ο λόγος που η Φαίη είχε έντονη διαφωνία με τον Γιώργο Λιάγκα την περασμένη σεζόν και δεν ήθελε να συνεχίσει μαζί του. Αφορμή ήταν ένα video με τα παιδιά της Ρούλας Πισπιρίγκου, το οποίο εκείνη δεν ήθελε να βγει στον αέρα, αν και ήξερε ότι θα έκανε μεγάλη αίσθηση και θα ανέβαζε την τηλεθέαση. Τότε τους είχε πει ότι δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο αυτή την υπερβολή γιατί και η ίδια ήταν πρέσβειρα του Make a wish, οπότε πλέον ένιωθε ότι υπήρχε σύγκρουση των αξιών που πρεσβεύει η ίδια ως δημόσιο επιδραστικό πρόσωπο και ως παρουσιάστρια. Η Φαίη, φυσικά, πληρώνει αυτή τη στιγμή το τίμημα επιλέγοντας να μη στηρίξει τη σκαλέτα της στους παιδοβιαστές. Μόλις 8,1% η χτεσινή τηλεθέαση στο δυναμικό κοινό και ακριβώς τα διπλάσια ποσοστά (16,2%) για τον πρώην σύζυγό της.

Το ΕΣΡ άργησε (πολύ) αλλά αντέδρασε και ετοιμάζει κυρώσεις για όσες εκπομπές ξεπέρασαν τα όρια: «Από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακοινώνεται ότι, για τον τρόπο που τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που υπάγονται στην ελεγκτική αρμοδιότητά του, και ιδίως οι τηλεοπτικοί σταθμοί, παρουσίασαν τα θέματα που σχετίζονται με εν εξελίξει ποινικές εκκρεμότητες για εγκλήματα (φερόμενα ως) διαπραχθέντα εις βάρος ανηλίκων, έχουν ορισθεί ήδη εισηγητές, που μελετούν τα θέματα νομικά και ουσιαστικά κυρίως δε αν διαπράχθηκαν ή συνεχίζουν να διαπράττονται (πρόσθετα διοικητικά) αδικήματα εις βάρος των θυμάτων».

Μιας και πιάσαμε τον ΣΚΑΪ, καλή επιτυχία να ευχηθούμε στη σειρά «Γλυκάνισος» που θα προβάλλεται πλέον κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.45. Ίσως πιο αδικημένη σειρά της σεζόν…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Επιστρέφει τέλη του μήνα στην Ελλάδα η Ηλιάνα Παπαγεωργίου αφού το Love Island ολοκληρώνει πρόωρα τον κύκλο του. Το πείραμα απέτυχε, πάμε γι’ άλλα. Παρόλα αυτά χτες η εκπομπή έκανε 21,6% μέσο όρο στους νεαρούς άντρες 15-24.

Πάνω από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές παρακολούθησαν χτες το Maestro. H σειρά κέρδισε μάλιστα το 61,7% των νεαρών γυναικών 15-24!

Η Μπέττυ Μαγγίρα χτες «παραχώρησε» την τελευταία θέση στο πρωινό δίδυμο του Star, τόσο στο δυναμικό κοινό όσο και στο σύνολο….

Όλο και πιο χαμηλά ο Φώτης Σεργουλόπουλος με την Τζένη Μελιτά στην ΕΡΤ1. Τα μηχανάκια τους έδωσαν μόλις 2,7% και μόλις 0,1% στους άντρες 25-44. Στο 2,6% και η σειρά «Χαιρέτα μου τον πλάτανο» (κυριολεκτικά).

23,8% έδωσε χτες η Θεσσαλονίκη στην Κατερίνα Καινούργιου.

Έχοντας «κολλήσει» στα μονοψήφια ο Νίκος Μουτσινάς, στο μόνο κοινό που είδε διψήφιο ποσοστό ήταν οι άντρες 25-44 (13,4%).

Νικητής της χτεσινής ημέρας ήταν το Mega, τόσο στο δυναμικό κοινό (16%) όσο και στο σύνολο (17,7%). Ο Alpha όμως κέρδισε το πιο αγαπημένο κοινό των διαφημιστών, τις γυναίκες 25-44 (18,4%).

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ήταν το μόνο πρόγραμμα του σταθμού που είχε χτες μία θέση στο top 10 του δυναμικού κοινού (14,6%). Τέσσερις θέσεις είχε το Mega, τρεις ο Alpha, και δύο ο ΑΝΤ1.

Οι φήμες πυκνώνουν για μία επικείμενη ηχηρή μεταγραφή γένους θηλυκού στον χώρο της ψυχαγωγίας…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ