Εδώ και έναν χρόνο ακούγεται ότι ο δίσκος «Γεια» της Δέσποινας Βανδή με την υπογραφή του Φοίβου γίνεται θεατρικό μιούζικαλ. Πρόκειται για ένα από τα πιο εμπορικά ελληνικά cd όλων των εποχών με τραγούδια που ακούγονται μέχρι σήμερα στα νυχτερινά μαγαζιά και τα ραδιόφωνα.

Αν και το πρώτο πράγμα που θα σκεφτόταν κανείς είναι ότι στη θεατρική μεταφορά του, πρωταγωνίστρια θα ήταν η Δέσποινα Βανδή που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στο είδος. Η αλήθεια είναι διαφορετική αφού το όνομα της Δεσποινας δεν υπήρχε ποτέ σε αυτό το πλάνο. Εξάλλου η υπόθεση του έργου δεν θα έχει καμία σχέση με την Ελληνίδα σταρ (όπως και το μιούζικαλ Mamma Mia που δεν είχε σχέση με το συγκρότημα των Abba. Απλά τα τραγούδια τους γίνονταν κομμάτι της υπόθεσης).

Το όνομα έκπληξη λοιπόν που έχει δώσει τα χέρια αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες (μας) φωνές του ελληνικού πενταγράμμου. Πρόκειται για την καταξιωμένη ερμηνεύτρια Αλέκα Κανελλίδου.

Ο πετυχημένος θεατρικός παραγωγός (και σύζυγος της Νάντιας Μπουλέ) Γιώργος Ισαάκ κατάφερε να την πείσει να ανέβει στη σκηνή μαζί με άλλους- εξίσου καταξιωμένους- καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές, τα ονόματά των οποίων θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα. Ένα από αυτά που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επίσημα είναι ο ταλαντούχος Παναγιώτης Πετράκης.

Οι πρόβες, μαθαίνουμε ότι ξεκινάνε τις επόμενες μέρες και η παράσταση θα ανέβει στις αρχές Νοεμβρίου στο θέατρο «Αλέκος Αλεξανδράκης». Ο χαρισματικός Φοίβος έχει αλλάξει την ενορχήστρωση όλων των τραγουδιών που έγιναν γνωστά με τη φωνή της Δέσποινας- κάποια θα έχουν, μου λένε, jazz αποχρώσεις. Παράλληλα ο γνωστός συνθέτης και στιχουργός έχει γράψει ειδικά για την παράσταση και κάποια ολοκαίνουρια κομμάτια που θα ακουστούν πρώτη φορά στην πρεμιέρα.

Άκρως εντυπωσιακά θα είναι και τα κοστούμια της παράστασης που έχει ετοιμάσει ο Αλέξης Φούκος ενώ τη σκηνοθεσία αλλά και το σενάριο υπογράφει ο Δημήτρης Μαλισσόβας. Το ενδιαφέρον για την προπώληση έχει ήδη ξεκινήσει, αφού το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ θα διαρκέσει μόλις δύο μήνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ