Η «εκδίκηση» της ξανθιάς

Πόσο δικαιωμένη αισθάνεται άραγε η Φαίη Σκορδά στην τοποθεσία ΣΚΑΪ μετά την απομάκρυνση του Τζώρτζη Ποφάντη από τον ΑΝΤ1; Δεν είναι τέτοιος άνθρωπος η Φαίη, μου λέει το στενό της περιβάλλον και δεν έχουμε λόγο να το αμφισβητήσουμε. Σύμφωνα με το περσινό τηλεοπτικό ρεπορτάζ, το πρώην διεθυντικό στέλεχος τον ΑΝΤ1 ήταν εκείνο που ευθυνόταν ουσιαστικά για την έξοδό της από το κανάλι του Αμαρουσίου αν και η ιδιοκτησία του σταθμού δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο. Εξάλλου έχουμε ξαναπεί εδώ ότι η Φαίη δεν ήθελε να φύγει ποτέ από τον ΑΝΤ1, όπως ιδανικά δεν ήθελε να αποχώρήσει ούτε η Μαρία Μπεκατώρου, άσχετα αν η μεταγραφή της στο Mega της βγήκε σε καλό -και περισσότερα χρήματα κέρδισε και το τηλεπαιχνίδι της καταχωρήθηκε ως επιτυχία.

Αυτό που ήταν γνωστό εδώ και καιρό ήταν ότι στο κανάλι υπήρχαν δύο στρατόπεδα και η τελική μάχη που έλαβε χώρα χτες αργά το απόγευμα θα έβγαζε μόνο έναν νικητή. Πολλοί άνθρωποι του χώρου μας συμφώνησαν ότι η απομάκρυνση ενός στελέχους, όσο κορυφαίου και αν θεωρείται, είναι δικαίωμα της ιδιοκτησίας, αλλά ο τρόπος που έγινε -ο ίδιος μάλιστα συμφώνησε να μην πάρει καν αποζημίωση- δεν του άξιζε σε καμία περίπτωση. Τρεις άνθρωποι ήταν μπροστά τη στιγμή που του ανακοίνωσαν ότι ο σταθμός διακόπτει άμεσα τη συνεργασία μαζί του, ενώ μέχρι τη στιγμή αυτή δεν έχει βγει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από το κανάλι.

Δεν… ΣΚΑΪ η τηλεθέαση

Άκρως χειμωνιάτικες οι θερμοκρασίες στο Φάληρο χτες: 4,7% το Fay’s time, 8,1% το My Style Rocks, 9% η «Μαμά» του Σεφερλή, 8,6% το παιχνίδι του Φερεντίνου, 4,6% οι «Πανθέοι» και 5,8% το I am a Celebrity και ήδη περιμένουν πώς και πώς το Survivor που έρχεται όμως λαβωμένο από την περσινή σεζόν. Μαθαίνουμε ότι στο κανάλι επικρατεί μεγάλος προβληματισμός αφού πίστευαν ότι τη φετινή σεζόν θα έβλεπαν πολύ υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης.

Ζήνα σ’ αγαπάω αλλά…

Έκανε πρεμιέρα χτες η «Ζήνα τη νύχτα» στο Star (8,7% στο δυναμικό κοινό και 10,4% στο σύνολο σε ένα πλατό που είπαν ότι έμοιαζε με αυτό που είχε ο Νίκος Μουτσινάς στο Νικ o’ clock. Το Twitter ξεσηκώθηκε και αυτή τη φορά πολλά σχόλια ήταν σωστά. Δεν θα κρίνουμε εδώ την επιλογή της θεματολογίας- προφανώς ό,τι αφορά το sex «πουλάει»- αλλά η προσέγγισή της και κάποιες σοβαρές επιστημονικές ανακρίβειες που ακούστηκαν ενόχλησαν -δικαίως- πολλούς (για τη βρισιά που ακούστηκε κατά λάθος από έναν καλεσμένο στο zoom δεν θα πούμε κάτι, αυτές οι ατυχίες δυστυχώς συμβαίνουν). Όταν προσεγγίζεις ευαίσθητα θέματα, όπως η ομοφυλοφιλία, οφείλεις όμως να είσαι πιο προσεκτικός. Όχι, προφανώς και όλοι οι gay δεν θα προτιμούσαν να είναι straight, ούτε μπορείς να χαρακτηρίζεις την ομοφυλοφιλία «επιλογή» λες και μιλάς για ρούχα. Έτσι γεννιέσαι, τελεία και παύλα. Δεν «καταλαβαίνεις» κάποια στιγμή στη ζωή σου ότι είσαι gay, απλά αποδέχεσαι αυτό που είσαι. Θα αναγνωρίσουμε εδώ ότι η πρόθεση της παρουσιάστριας δεν ήταν αρνητική και πως η εικόνα του πατέρα που έχει αποδεχτεί απόλυτα τον γιο του ήταν ένα θετικό παράδειγμα.

Λιάγκας χωρίς ρετούς

«Έχω δεχτεί το ύψιστο bullying στην Ελλάδα και δεν έχει μιλήσει κανένας» φώναξε σήμερα ο Γιώργος Λιάγκας στην εκπομπή του και θυμήθηκε για άλλη μια φορά το περιβόητο χιουμοριστικό εξώφυλλο του Downtown που είχαν ενώσει κεφάλι του στο σώμα ενός Σπαλιάρα. Σε αυτό το σημείο να θυμηθύμε και εμείς βέβαια πόσους ανθρώπους έχει στεναχωρήσει με τα σχόλιά του ο Γιώργης όλα αυτά τα χρόνια στο πλαίσιο του χιούμορ.

Είχα κι εγώ που λες μια ωραία #not εμπειρία μαζί του όταν είχε στο πάνελ του τον, τότε διευθυντή του Hello, Άρη Καβατζίκη και τον ειρωνευόταν λέγοντάς του ότι οι πωλήσεις των περιοδικών έχουν πέσει γιατί κάνουν πολύ ρετούς στους celebrities προκαλώντας τον ταυτόχρονα να τους τυπώνουν έτσι ακριβώς όπως είναι. Ακούσαμε και εμείς στο ΟΚ! την επιθυμία του και αποφασίσαμε να κάνουμε πλέον και σε εκείνον λιγότερο ρετούς στην κοιλίτσα του, αφού δεν του αρέσει. Η αντίδρασή του ήταν άμεση και άκρως δυναμική, στέλνοντας την παραίτησή του στην ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 επειδή δεν τον σεβάστηκε το περιοδικό του ομίλου -ισχυρίστηκε μάλιστα πως δεν του είχαμε κάνει καθόλου photoshop, οπότε μου ζητήθηκε να δείξω το πριν και το μετά ώστε να φανεί αν τον είχαμε φροντίσει.

Η αντίδραση της ιδιοκτησίας, όπως μου είχε μεταφέρει Ο ΙΔΙΟΣ ο φίλος μου ο Γιώργος λίγο καιρό μετά είναι να τον καλέσει την ίδια μέρα η ιδιοκτησία στο γραφείο της λέγοντάς του πως θα απολυθεί άμεσα ο διευθυντής (εγώ) και τότε ο Γιώργος, όπως πάλι μου μετέφερε Ο ΙΔΙΟΣ, ήταν να μην προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση γιατί τα Μέσα, που δεν ήταν έτσι κι αλλιώς ποτέ ο αγαπημένος τους, θα έβρισκαν την ευκαιρία να του κάνουν επίθεση λέγοντας ότι ο Νίκος Γεωργιάδης έχασε τη δουλειά του εξαιτίας του Γιώργου Λιάγκα.

Στην πορεία βέβαια, όχι μόνο τα βρήκαμε με τον Γιώργο αλλά συνεργαστήκαμε κιόλας δύο φορές, τόσο στον ΣΚΑΪ όσο και στο Znews που είχε το προσωπικό του blog. Και στενή παρέα κάναμε και αρνητικά συναισθήματα δεν έχω για εκείνον αν και τους τελευταίους μήνες έχουμε απομακρυνθεί μετά από μια διαφωνία μας που είχε να κάνει με την αποχώρηση της Φαίης από τον ΑΝΤ1.

Ως κλασικός Δίδυμος, ο Γιώργος Λιάγκας μοιάζει να είναι δύο άνθρωποι σε έναν. Ο Γιώργος που είναι χαμηλών τόνων, τρυφερός μπαμπάς και πολύ ευχάριστος στην παρέα, και ο τηλε- φασαριόζος Λιάγκας που δεν διστάζει να πατήσει κόκκινες γραμμές για να κάνει νούμερα τηλεθέασης ακόμα και αν βάλει τρικλοποδιά στον εαυτό του. Αν ρωτήσεις και τον Ουγγαρέζο, που ήταν πολύ πιο στενοί φίλοι και τώρα δεν μιλάνε, το ίδιο πάνω κάτω πιστεύω θα σου πει- μπορεί και όχι.

Ο Γρηγόρης έχει το πάνω χέρι

20,1% έκανε χτες ο «Εκατομμυριούχος» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο δυναμικό κοινό λίγο πριν πάρει τη θέση του ο, καθόλου φίλος του, Αντώνης Κανάκης και μετακινηθεί στη ζώνη του Σαββατοκύριακου. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τώρα η αλλαγή στην διοικητική πυραμίδα του ΑΝΤ1 το μέλλον της συνεργασίας του με τον σταθμό αφού το συμβόλαιό του λήγει τον Ιούνιο και οι υποψήφιοι μνηστήρες καραδοκούν. Και μιας και ανέφερα τον Γρηγόρη και επειδή θυμήθηκα εκείνο το σκηνικό με τον Γιώργο, να πω ότι σε μια άλλη δύσκολη στιγμή στη συνεργασία μου με τον όμιλο ΑΝΤ1 είχε μπει μπροστά για να πει έναν καλό λόγο, που δεν μου τον χρωστούσε κιόλας. Έτσι γιατί κάποια πράγματα οφείλουμε να τα αναγνωρίζουμε και δημόσια.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ