Σίσσυ Χρηστίδου – Θοδωρής Μαραντίνης: Το θέμα της εβδομάδας είναι τουλάχιστον στενάχωρο και προκαλεί μούδιασμα ακόμα και σε μας που τους έχουμε ζήσει πολύ ερωτευμένους. Ο Θοδωρής χτες είχε μια καλή ευκαιρία να κερδίσει εντυπώσεις. Θα το κατάφερνε αν έκανε μόνο επίκληση στο συναίσθημα. Δέχομαι ότι τον έπνιγε το (δικό του) δίκιο, αλλά σε αυτές τις περιπτώσεις οφείλουμε να παραμερίσουμε το πληγωμένο μας Εγώ γιατί χαμένοι βγαίνουν κυρίως τα παιδιά. Οι μεγάλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας.

Λένε πάντα ότι σε έναν χωρισμό φταίνε και οι δύο. Ακόμα και ο ένας δεν έχει κάνει τίποτα κακό, απλά ανέχεται παθητικά. Στην περίπτωση ειδικά που τα πρόσωπα είναι δημόσια, το φως που πέφτει σε έναν χωρισμό είναι τόσο έντονο που ζαλίζει και χάνεται εύκολα η πραγματική ουσία. Και αυτή η ουσία πρέπει να είναι πάντα το καλό των παιδιών. Και το λέω ως παιδί χωρισμένων γονέων που η μία πλευρά έκανε σημαντικές υποχωρήσεις για πολύ καιρό προκειμένου να διατηρήσει την πολυπόθητη ισορροπία και ηρεμία. Ευτυχώς στη δική μου περίπτωση ήμουν πολύ μικρός για να καταλάβω τις ακρότητες που έκανε η μία πλευρά τον πρώτο καιρό για λόγους εκδίκησης. Εδώ όμως τα παιδιά είναι πια μεγάλα, έχουν δική τους βούληση και διαβάζουν τα πάντα.

Έτσι κι αλλιώς όταν τα παιδιά ωριμάσουν ακόμα περισσότερο, θα καταλάβουν μόνα τους τα πάντα. Τι μπορείς να κάνεις λοιπόν σε μία ανάλογη περίπτωση; Ανοίγεις μία παρένθεση σε αυτή τη διαμάχη που δείχνει ότι θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση, γίνεσαι για λίγο αποκλειστικά και μόνο γονιός και όχι πρώην σύζυγος και μαζί με τον άνθρωπο που τα έφερες στη ζωή τους μιλάς με αγάπη και ειλικρίνεια, για να νιώσουν ασφάλεια. Εξηγείς πως οι μεγάλοι άνθρωποι κάποιες φορές διαφωνούν έντονα, αλλά όλο αυτό δεν γίνεται για να κάνουν κακό σε εκείνα. Τα παιδιά έχουν τεράστια ανάγκη να βλέπουν τους γονείς τους μαζί και μονιασμένους έστω κι αν μένουν σε διαφορετικά σπίτια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Σίσσυ και ο Θοδωρής το είχαν καταφέρει και με κοινά ταξίδια και κυρίως με μια άτυπη συνεπιμέλεια που ο Θοδωρής δεν κατάφερε να κατακτήσει και επίσημα -αφορμή γι’ αυτό είχε σταθεί ένα ταξίδι που ήθελε να κάνει με τους γιους του στα τέλη του 2022 και η μητέρα τους είχε άλλη άποψη. Προφανώς θα είχε τους λόγους της, προφανώς και εκείνος τους δικούς του.

Τηλεοπτικές αλήθειες και ψέμματα

Επειδή κυκλοφορεί μια λίστα με τα χρήματα που υποτίθεται πως έχουν πάρει μέχρι σήμερα οι παίκτες που έχουν αποχωρήσει από το Survivor, σας λέμε απλά μη δίνετε πολλή σημασία. Για παράδειγμα η Βρισηίδα επειδή αποχώρησε οικειοθελώς πριν συμπληρώσει μια εβδομάδα παραμονής στο παιχνίδι, δεν πληρώθηκε.

Αλήθεια ή ψέματα οι πληροφορίες που ήθελαν τον Σταύρο Τσουμάνη να αποχωρεί από τη σειρά «Παγιδευμένοι»; Ο ταλαντούχος ηθοποιός υποδύεται τον αδερφό του Μιχάλη Λεβεντογιάννη και αρχικά είχε συμφωνήσει να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν. Στη συνέχεια όμως του προτάθηκε ένας σημαντικός ρόλος στη νέα ταινία που ετοιμάζει ο Βασίλης Κεκάτος το φθινόπωρο και η παραγωγή της σειράς δεν θέλησε να δεσμευτεί ότι θα τον διευκολύνει ώστε να πάρει άδεια από τα γυρίσματα, οπότε τώρα οι δυο πλευρές προσπαθούν να βρουν τη χρυσή τομή.

Θεατρικό καλοκαίρι 2023

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της σειράς που έκανε φέτος την έκπληξη στο Star, ΙQ 160 και οι πληροφορίες λένε ότι υπάρχει πολύ θετική διάθεση να συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν. Η σύζυγος του πρωταγωνιστή Νίκου Κουρή, Έλενα Τοπαλίδου, θα έχει ένα δραστήριο καλοκαίρι πάντως αφού θα υποδυθεί δύο θεές του Ολύμπου (Αφροδίτη και Άρτεμις) στην πολυαναμενόμενη παραγωγή του Εθνικού, «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνας Ευαγγελάτου με τον Ορέστη Χαλκιά (Maestro) στον ομώνυμο ρόλο και την Κόρα Καρβούνη (Αυτή η νύχτα μένει) στον ρόλο της Φαίδρας.

Η άλλη πολυαναμενόμενη παραγωγή του Εθνικού θεάτρου είναι φυσικά οι «Σφήκες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Λένας Κιτσοπούλου και πρωταγωνιστές την Έμιλυ Κολιανδρή και Νίκο Καραθάνο.

Debate ήταν και πέρασε

Ήταν ένα debate που γνωρίζαμε ότι θα μας απογοήτευε. Γιατί δεν ήταν πραγματικό debate αλλά ένα σκηνοθετημένο σκηνικό από τα επιτελεία των κομμάτων. Αν υπάρχει ένας νικητής στο χτεσινό show ήταν η Ράνια Τζίμα, η οποία πλέον δεν χαρίστηκε ούτε στον Αλέξη Τσίπρα μιας και την έχουν κατηγορήσει για την προτίμησή της στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από κοντά και ο Αντώνης Σρόιτερ, για το τηλεοπτικό κλείσιμο ματιού στον τηλεθεατή. Στυλιστικά εύσημα στη Μάρα Ζαχαρέα.

Lena on demand

Μπορεί στην προσωπική της ζωή να έχει περάσει δύσκολα τους τελευταίους μήνες, επαγγελματικά όμως το ταλέντο της αναγνωρίζεται και έχει ζήτηση. Η Λένα Δροσάκη έχει δεχτεί πρόταση να πρωταγωνιστήσει στη νέα σειρά του ΑΝΤ1 «Πρώτος από εμάς» με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη, τον Μάριο Αθανασίου και Σπύρο Χατζηαγγελάκη. Η διαπραγμάτευση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα αλλά και οι δυο πλευρές έχουν θετική διάθεση. Πρόκειται για μια διασκευή ισπανικής σειράς που, όπως λέγεται θα είναι ένα σύγχρονο «Λόγω Τιμής».

Όσο για τον δεύτερο κύκλο της σειράς «Σέρρες» του Γιώργου Καπουτζίδη στην οποία επίσης συμμετέχει η όμορφη Λένα, δεν υπάρχει ακόμα ημερομηνία έναρξης γυρισμάτων καθώς δεν έχει βρεθεί ο ηθποιός που θα αναλάβει τον ρόλο που είχε ο αδικοχαμένος Πάνος Νάτσης.

Κουίζ

Ποιος πανελίστας/στρια έχει ήδη δώσει τα χέρια με άλλο σταθμό για την επόμενη σεζόν;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ