Απότομη προσγείωση είχε χτες Δευτέρα η Φαίη Σκορδά (11,3%). Αντιθέτως ο πρώην σύζυγός της έφερε 12,5% στον ΑΝΤ1 και νικήτρια ζώνης αναδείχτηκε ξανά η Κατερίνα Καινούργιου με 15,5%. Ασυνήθιστα χαμηλά νούμερα για την Ελεονώρα Μελέτη (9,7%).

Συμπαθητική πρεμιέρα για το GNTM που μονοπώλησε χτες βράδυ το Twitter (16,7%) φτάνοντας μάλιστα το 26,6% στο τελευταίο τέταρτο.

Μεγάλος ηττημένος της βραδιάς ο «Γλυκάνισος» του ΣΚΑΪ (3,1%). Λίγο πιο πριν η «Άγρια Γη» συγκέντρωνε μόλις το 5%, πράγμα που σημαίνει ότι το κοινό δεν είχε προσδοκίες από τη μυθοπλασία του σταθμού.

Ευχάριστη έκπληξη -και όχι άδικα- ο «Παράδεισος των Κυριών» (18,2%) στον Alpha -θα τολμήσω μια πρόβλεψη, ότι θα πάει και ακόμα πιο ψηλά.

Ρεκόρ ημέρας ο «Σασμός» (30,4%) ενώ η «Γη της Ελιάς» αρκετά πιο χαμηλά, όχι όμως απογοητευτικά με 15,7%.

Prime time με μονοψήφια για τον ΑΝΤ1, τόσο για το «Εκτός υπηρεσίας» (8,3%) (ξεχωρίσαμε τη Βασιλική Ανδρίτσου) όσο και για τους «Παγιδευμένους» (9,2%) με έναν πολύ καλό Μιχάλη Λεβεντογιάννη όμως στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ειδικότερα για το GNTM, από τα πρώτα λεπτά ήταν φανερή η υπεροχή του reality στοιχείου, με μία παίκτρια με αισθητικές παρεμβάσεις και ατέλειες που ουσιαστικά έμειναν ασχολίαστες, αντιθέτως ήταν ολοφάνερο ότι πέρασε στην επόμενη φάση λόγω της δραματικής προσωπικής της ιστορίας. Λίγη ώρα αργότερα το ξέσπασμα της Σοφίας Χατζηπαντελή για την έννοια του diversity ήταν ίσως η πιο ενδιαφέρουσα στιγμή της πρεμιέρας μιας και η είσοδος της γλυκύτατης 79χρονης ήταν ήδη γνωστή σε εμάς. Η φετινή επιτροπή τρία σκαλιά πιο ψηλά από την περσινή.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ