Παγκόσμια μέρα τηλεόρασης η σημερινή και ειδικά στη δική μας η αγάπη ξεχειλίζει: Πέντε λεπτά ζάπινγκ κάνεις και βλέπεις τον Αλεξάνδρου να απαντάει στον Βασάλο που είπε ότι εκείνος ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του υδραυλικό στην εκπομπή της Ζαρίφη, τη Μαρία Ιωαννίδου σε ομοφοβικό παραλήρημα παρόμοιο με εκείνο του Μητροπολίτη Πειραιά (η πρώτη είπε ότι αν σε μεγαλώσουν gay γονείς γίνεσαι και εσύ gay, και ο δεύτερος ότι οι ομοφυλόφιλοι παθαίνουν καρκίνο).

Ο Θοδωρής Αθερίδης θεωρεί ότι είναι «για γέλια» η απόφαση της Πρωτοψάλτη να βγάλει τη λέξη «χοντρή από το τραγούδι της, η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου δηλώνει ενοχλημένη από τη απαξιωτική φράση, όπως θεώρησε εκείνη, του Στάθη Σχίζα για τον πρώην σύζυγό της, ο Γιώργος Λιάγκας ξεσπάει για το θέμα των κιλών και ο Μικρούτσικος παίζει με τα νεύρα της Καινούργιου που προσπαθεί να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Ο Τριαντάφυλλος που έκανε ραντεβού στο Open απαντάει ξανά στον Βασάλο επειδή τον αποκάλεσε θρασύδειλο, η Εύη Βατίδου παραμένει έξαλλη για την περιπέτειά της που την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα, η Μαίρη Μηλιαρέση δεν μπορεί ακόμα να ξεπεράσει το γεγονός ότι έδωσαν το «Ρουκ Ζουκ» στη Ζέτα Μακρυπούλια. Στο My Style Rocks τα νεύρα όλων έχουν γίνει -κυριολεκτικά- κλωστές και η «Φαίη Σκορδά» δεν θέλει να λένε ότι θα έχει άλλη τηλεοπτική στέγη την επόμενη σεζόν,

Οι ανεβασμένοι τόνοι πουλάνε πιο πολύ. Ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτο. Αυτό φαίνεται εξάλλου από τις δυο εκπομπές που κυριαρχούν στα νούμερα τηλεθέασης στην πρωινή ζώνη (Καινούργιου- Λιάγκας). Ακόμα και στη μυθοπλασία οι σειρές που κυριαρχούν στην prime time επικεντρώνονται στα άσβεστα μίση, τις προδοσίες, τους φόνους και τις δολοπλοκίες. Οι κοινωνικές σειρές δεν φέρνουν υψηλή τηλεθέαση (εξαίρεση: «Ο Γιατρός»), ενώ οι κωμικές σειρές είναι πλέον ελάχιστες (εξαιρέσεις: «Φόνοι στο Καμπαναριό», «Στα σύνορα»).

Από την άλλη μεριά, τα reality δεν περνάνε την καλύτερή τους φάση, με το πολυδάπανο I am a Celebrity να σημειώνει τηλεθέαση κάτω από 5%, πλήττοντας την εικόνα του Γιώργου Λιανού που χρεώνεται χωρίς να φταίει μια αποτυχία στο βιογραφικό του, ενώ θεωρείται πλέον βέβαιο ότι το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν θα επιστρέψει του χρόνου στους τηλεοπτικούς μας δέκτες.

Την ίδια στιγμή μεγάλη συζήτηση γίνεται γύρω από τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και την Ελένη Μενεγάκη αλλά και τον Νίκο Μάνεση -που δεν διστάζει να αμφισβητήσει δημόσια την αξιοπιστία της Nielsen- καθώς τα συμβόλαιά τους λήγουν το καλοκαίρι. Η Ελένη, που δεν λέει τίποτα τυχαία στον τηλεοπτικό αέρα, δεν διστάζει να περιγράψει το όνειρο που είχε δει το προηγούμενο βράδυ, στο οποίο δεν είχε εκπομπή. Είναι δεδομένο ότι ένας τουλάχιστον από τους τρεις δεν θα βρίσκεται στο ίδιο πόστο την επόμενη σεζόν. Οι δύο από τους τρεις μάλιστα έχουν ήδη μπει στο στόχαστρο του ανταγωνισμού…

Με τη διαφημιστική πίτα, αντί να μεγαλώνει, να πρέπει να κοπεί σε μικρότερα κομμάτια, οι καναλάρχες δεν έχουν την ίδια ανοχή. «Αυτή τη στιγμή κανένα κανάλι δεν είναι ουσιαστικά κερδοφόρο» λέει έμπειρο τηλεοπτικό στέλεχος. «Του χρόνου θα δούμε μεγάλες περικοπές, αφού ο ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγάλα κανάλια οδήγησε σε λανθασμένες κινήσεις. Η διόρθωση δεν είναι απλά αναγκαία, είναι μονόδρομος και αυτό δημιουργεί έντονη ανασφάλεια στον χώρο».

Τριπλό κουίζ

Ποια παρουσιάστρια έχει αγχωθεί από τώρα πάρα πολύ για το τηλεοπτικό της μέλλον και έχει αρχίσει ήδη τα τηλεφωνήματα σε εκείνους που αποφασίζουν, ποια έχει ήδη αποφασίσει ότι δεν θέλει να συνεχίσει με την ίδια εκπομπή την επόμενη σεζόν και ποια ετοιμάζει αθόρυβα αλλά στρατηγικά την επιστροφή της;

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ