Τη Δεύτερα είπα στον αέρα της εκπομπής «Πρωινό μας» ότι ο Περικλής Κονδυλάτος θα αποχωρήσει απόψε από το Survivor– χωρίς να γνωρίζουμε τους υπόλοιπους που θα έβγαιναν στον τάκο- και τα spoiler φαίνεται πως συμφωνούν. Μάλιστα η σιγουριά μου έκανε εντύπωση στη Φαίη. Δεν το λέω φυσικά τώρα για να κάνω τον έξυπνο, αλίμονο φίλοι αν περιμένουμε να κριθούμε από ένα reality, όσο καλοφτιαγμένο κι αν είναι. Κι αυτό το λέω γιατί τις τελευταίες τρεις μέρες έχω εντυπωσιαστεί από τα δεκάδες μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο για το Survivor.

Ας χωρέσει όμως μια μεγάλη, λίγο πικρούτσικη, αλήθεια εδώ. Μεγάλο μέρος του ελληνικού κοινού είναι αρκετά συντηρητικό όσο και αν θέλει να δείχνει προοδευτικό και μοντέρνο. Όταν βλέπει έναν άντρα τόσο εξτρίμ στιλιστικά όσο τον Περικλή, τον θέλει χαριτωμένο γιατί έτσι έχει συνηθίσει. Αν δεν του βγάλει γέλιο δύσκολα τον συμπαθεί, ειδικά όταν είναι και αδύναμος στα αγωνίσματα και χωρίς συμμάχους σε ένα παιχνίδι όπως ο Πέρι.

Σκεφτείτε ανάλογα παραδείγματα εγχώριων celebrities και θα καταλάβετε τι εννοώ. Γενικά ζούμε σε μία χώρα που οι κάτοικοί της εξακολουθούν να αγκαλιάζουν περισσότερο την Ανατολή και όχι τη Δύση. Τα κοινωνικά στερεότυπα που διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά παραμένουν δυστυχώς πολύ ισχυρά και, όποιος δείχνει απειλητικός απέναντί τους, ενεργοποιεί μηχανισμούς απώθησης. Θα το κλείσω εδώ λέγοντας πως ο Περικλής είναι ένα ευγενικό και ευαίσθητο παιδί στην κανονική του ζωή που αγαπάει πολύ τη δουλειά του και τους ανθρώπους.

Και μπορεί το Survivor All Star να έχει λιγότερο από τρεις ώρες καθαρή διάρκεια, γεμίζει όμως τον διπλάσιο χρόνο στις πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές. Πληροφορίες λένε ότι υπάρχει έντονη ενόχληση για τα spoiler και ετοιμάζονται κινήσεις δυναμικές, όπως είχε κάνει στο παρελθόν και το Star με τα δικά του reality. Τα νούμερα βέβαια συνεχίζουν να είναι πολύ υψηλά. Χτες Τρίτη στους άντρες 15-24 το All Star σημείωσε 49,5% και στις γυναίκες 25-44 έκανε μέσο όρο 42,1%, γεγονός πολύ αισιόδοξο για την πορεία του. Την άλλη εβδομάδα το τοπίο θα γίνει πιο ξεκάθαρο, με την επιστροφή του Master Chef και των άλλων πετυχημένων τηλεοπτικών σειρών.

Βέβαια, εδώ συμβαίνει το εξής. Όπως σωστά έχει αναφέρει και η συνάδελφος Αφροδίτη Γραμμέλη, το Survivor είναι ένα πρόγραμμα που προσελκύει κοινά που γενικά δεν παρακολουθούν τηλεόραση, αλλά προτιμούν τις διαδικτυακές πλατφόρμες τα βράδια. Είναι αυτό που διαβάζουμε στις μετρήσεις ως «others», το οποίο περιλαμβάνει και τα μικρότερα κανάλια.

Τη Δευτέρα θα γίνει η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και ήδη ακούγεται έντονα ότι θα παρευρεθεί ο βαφτισιμιός του, πρίγκιπας Γουίλιαμ, ενώ κάποιοι άλλοι πιστεύουν ότι δεν αποκλείεται να εκπροσωπήσει την βρετανική βασιλική οικογένεια η Καμίλα. Τα μέτρα θα είναι δρακόντεια, οπότε καλό είναι να αποφύγουμε το κέντρο εκείνη τη μέρα.

Μόλις ξεκίνησαν οι επαφές για το επόμενο J2US που θα βγει στον αέρα, εκτός απρόοπτου στις 18 Φεβρουαρίου. Από τα πρώτα ονόματα που έχει στοχεύσει η παραγωγή φαίνεται πως υπερτερούν αυτά που έχουν απήχηση στο νεανικό κοινό, το οποίο έχει την τάση να τα επιβραβεύει με την ψήφο τους και τους χαρίζει τη νίκη – βλέπε Λόλα-Μητσόπουλος, Λιόλιου-Παναγιώταρου, Μεταξά-Ξιαρχό, Παπαργυρόπουλος-Ζοζεφίν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ