Ελπίζουμε να περάσατε υπέροχα την Πρωτοχρονιά, να κάνατε την ευχή σας επάνω στην αλλαγή, να σας έκαναν καλό ποδαρικό και να μείνατε μακριά από τη ζυγαριά- έχουμε άλλες 364 μέρες να χαλαστούμε με αυτά- αλλά και αν δεν περάσατε καλά, να μην το πάρετε βαριά, μια μέρα είναι όπως όλες οι άλλες στην πραγματικότητα. Κατά τα άλλα στην greek tv «Όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν» που έλεγε και ο σοφός στίχος. Μπήκε το 2024 και ακόμα στην οθόνη που έχω ανοιχτή μπροστά μου, ασχολούνται με την παραίτηση της Τζο Κουτσοκώστα από την εκπομπή της Μαγγίρα– αν μιλούσαμε για απόλυση φαντάζομαι θα έβγαιναν και έκτακτα δελτία.

Η δήλωση της ημέρας

Όπως έχετε καταλάβει, κάθε μήνας έχει τα θέματα που δημιουργούν κάποιες ερωτήσεις πασπαρτού. Ο Δεκέμβρης κύλησε όμορφα και ωραία #not με την ερώτηση «συμφωνείτε με την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών». Τι κάνουμε λοιπόν σε τέτοιες περιπτώσεις; Οι οδηγίες χρήσεως είναι σαφείς: Αναζητούμε κυρίως ανθρώπους που ξέρουμε εκ των προτέρων ότι θα δηλώσουν την αντίθεσή τους. Αν αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας ή της ομοφοβίας ακόμα καλύτερα. Επόμενο βήμα: Να «σταυρωθούν» στο πλατό γιατί εμείς οι δημοσιογράφοι οφείλουμε να φανούμε προοδευτικοί και μοντέρνοι, ενώ στην πραγματικότητα ξέρουμε ότι μεγάλη μερίδα του κοινού απορρίπτει χωρίς δεύτερη σκέψη ό,τι το τρομάζει.

Δεν ήξερε ο Γιώργος Λιάγκας τι θα απαντούσε ο Νίκος Οικονομόπουλος για το θέμα όταν τον κάλεσε στην εκπομπή του; Δεν γνώριζε ότι αυτό θα δώσει τίτλους στην αναπαραγωγή των sites; Έχει σημασία αν έχει κάνει τη μεγαλύτερη επιτυχία της σεζόν ο Νικόλας, με τον «Έκπτωτο Άγγελο»; Είδηση έγινε ότι ο Οικονομόπουλος είπε: «τους νόμους στα χαρτιά τους βάζουν οι άνθρωποι, οπότε ας πάρει το κρίμα στον λαιμό του ο οποιοσδήποτε». Να πούμε μάλιστα εδώ ότι η σημερινή εκπομπή ήταν μαγνητοσκοπημένη- ο Γιώργος επέστρεφε σήμερα από το Ντουμπάι όπου είχε ταξιδέψει με τον κολλητό του φίλο τον Λάκη- άρα ο τραγουδιστής ή η εταιρεία του (που ανήκει στον όμιλο) θα μπορούσε να ζητήσει να κοπεί το θέμα στο μοντάζ όπως γίνεται συχνά σε συνεντεύξεις. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν ζητήθηκε ποτέ, ούτε και θα ήταν σωστό να γίνει. Το θέμα είναι αν ήταν απαραίτητο να ερωτηθεί ο κάθε Νίκος Οικονομόπουλος για ένα θέμα που ουσιαστικά δεν τον αφορά, δεν θα αλλάξει κάτι στη ζωή του όταν περάσει ο νόμος.

Θα μου πεις τώρα εκεί στον ΑΝΤ1 είχαν άλλες, μεγαλύτερες, φουρτούνες. Το θέμα που είχε προκύψει με την εταιρεία παραγωγής Tanweer ήταν κάτι που το γνωρίζαμε εδώ και καιρό, από την ημέρα που έγινε γνωστή η απομάκρυνση του Τζώρτζη Ποφάντη από τον σταθμό. Για να βγει όμως μία τέτοια αιχμηρότατη ανακοίνωση για τον «ξαφνικό θάνατο» μιας σειράς την πρώτη μέρα του χρόνου, για να υποχρεωθεί ένα γραφείο τύπου να δουλέψει την Πρωτοχρονιά, σημαίνει ότι υπήρξε ξεκάθαρη οργή από τη πλευρά της ιδιοκτησίας. Γιατί όσα χρόνια είμαστε σε αυτή τη δουλειά, κάτι τέτοιο δεν είχαμε ξαναζήσει. Δεν λέμε ότι είχαν άδικο, απλά σε αυτές τις περιπτώσεις τη νύφη πληρώνουν κυρίως όσοι δεν φταίνε.

Σε αντίθεση με τον «Έρωτα Φυγά», τον οποίο έτσι κι αλλιώς διεκδικούσε ο ΑΝΤ1 από το καλοκαίρι, εδώ τα πράγματα είναι πιο επίφοβα, καθώς οι ηθοποιοί δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το μέλλον της σειράς, που μάλλον δεν θα δούμε να ολοκληρώνεται ποτέ- όχι ό,τι πιο ευγενικό για τους τηλεθεατές. Σκέψου να κάνεις μια δουλειά και να σε απολύουν την Πρωτοχρονιά και να το μαθαίνεις κιόλας από τρίτους.

Σε άλλα νέα, ο Στάθης Σχίζας πήρε εξιτήριο από την ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύτηκε για μία μέρα και αναρρώνει πλέον στο σπίτι του. Αναχώρησαν και οι παίκτες του νέου Survivor μία μέρα νωρίτερα από την αρχικά προγραμματισμένη, χωρίς τον Τζέιμς Καφετζή, ο οποίος δεν ρίσκαρε να τα ταξιδέψει με δική του ευθύνη χωρίς την υπογραφή γιατρού. Η δική μου αίσθηση είναι ότι ο Τζέιμς θα πάει Άγιο Δομίνικο απλά τον επόμενο μήνα- εξάλλου θα μπαίνουν νέοι παίκτες μέχρι και τις 20 Φλεβάρη.

Με διαφορά λίγων λεπτών έφτασαν δύο… πανηγυρικά mail σήμερα. «Ο Alpha κυρίαρχος της σεζόν! Νικητής για μια ακόμα χρονιά ο Alpha. Στην πρώτη θέση από την αρχή της σεζόν έως σήμερα» έλεγε το πρώτο. «Κραταιό το Mega. Στις προτιμήσεις των τηλεθεατών το 2023. Πρώτο κανάλι τον Δεκέμβριο». Ποιος ήταν νικητής τελικά; Οι πρώτοι αναφέρονταν στο δυναμικό κοινό 18-54, ενώ οι δεύτεροι στο σύνολο κοινού. Διαλέγεις και παίρνεις δηλαδή, ό,τι σου ταιριάζει περισσότερο!

Η μικρή Σόφη που έγινε viral (για τους πιο λάθος λόγους)

Αλλάζουμε θέμα και κλίμα. Πόσο στενάχωρο όλο αυτό που έγινε με τη μικρή Σόφη, την κόρη της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Νάσου Γαλακτερού που εμφανίστηκε στην κρατική τηλεόραση κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης από το Σύνταγμα την Πρωτοχρονιά. Και αυτό που με θυμώνει, πέρα φυσικά από τα αδιανόητα ρατσιστικά σχόλια, είναι όταν μου είπε κάποιος «να μην έβγαζαν το παιδί τους στην τηλεόραση». Σαν να δικαιολογούσε αυτό που συνέβη μετά. Πώς μπορείς να κρίνεις εσύ την απόφαση ενός γονιού για το παιδί του, το οποίο έχει κυριολεκτικά μεγαλώσει στα παρασκήνια των πλατό και του είναι πολύ οικείο το τηλεοπτικό περιβάλλον; Ειδικά όταν πρόκειται για δυο γονείς, που τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά, οι οποίοι έχουν μεγαλώσει αυτό το κοριτσάκι με τόση αγάπη και φροντίδα, που όμοιά της δεν συναντάς συχνά. Ας παραδεχτούμε λοιπόν ότι ζούμε σε μια προβληματική κοινωνία που μεγαλώνει ανθρώπους χωρίς παιδεία και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτό.

Ας ευχηθούμε λοιπόν να γίνουμε πιο καλόψυχοι το 2024, να μην είμαστε χαιρέκακοι και ό,τι μας ζορίζει στη ζωή μας να βρούμε τρόπο να το απαλύνουμε αν δεν μπορούμε να το εξαφανίσουμε. Γιατί πιστέψτε μας, κανείς πραγματικά ευτυχισμένος άνθρωπος δεν έχει την τάση και τη διάθεση να ασχολείται με τις ζωές των άλλων ανθρώπων που δεν παραβιάζουν τη δική του.

Happy New year’s quiz

H χρονιά μπήκε πολύ ευχάριστα για το διάσημο ζευγάρι που περιμένει με γλυκιά αγωνία το πρώτο του παιδί. Bonus tip: Είναι νέοι, όμορφοι, πετυχημένοι και ΔΕΝ είναι παντρεμένοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ