Περίεργη μέρα η σημερινή, από αυτές που η showbiz είναι σαν να έχει πάρει ρεπό. Οι ρεπόρτερ των πρωινών εκπομπών προσπαθούν να ξετρυπώσουν τους υποψήφιους διάσημους παίκτες του Survivor, η Ελένη Μενεγάκη είναι χαρούμενη γιατί η δίαιτά της επιτέλους έχει αποτέλεσμα, ο φίλος μου ο Ουγγαρέζος έχει να κοιμηθεί τρεις μέρες λόγω του ραδιομαραθωνίου (ιερός ο σκοπός), η Κατερίνα Καινούργιου χάνει πάλι την ψυχραιμία της στον αέρα (Κατερίνα, πάρε μια σφυρίχτρα ή ένα κουμπί να τους κλείνει τα μικρόφωνα), το «Ραντεβού στα Τυφλά» μας αποχαιρετά πριν καν ξεκινήσει, αφού λέγεται ότι τελικά βρέθηκε άλλο concept για την Αννίτα Πάνια στο Open.

Αυτά είναι τα θέματα της lifestyle επικαιρότητας γιατί τα υπόλοιπα πονάνε πολύ. Γυναικοκτονίες, βασανιστήρια ζώων, μαυρίζει η ψυχή σου σε λίγα δευτερόλεπτα. Δεν θες να διαβάσεις την είδηση αναλυτικά, μόνο ο τίτλος αρκεί για να τρομάξεις με τους αρρωστημένους και άκρως επικίνδυνους ανθρώπους που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανενόχλητοι ανάμεσά μας. Οπότε το μυαλο για να αντέξει, κάνει αντανακλαστικό ζάπινγκ σε άλλα κανάλια πιο εύπεπτης πληροφορίας.

Και εκεί βέβαια, η αγάπη δεν περισσεύει. Έξαλλος ο ένας, πληγωμένος ο άλλος, μια υποτιθέμενη ψυχαγωγία που όταν δεν «τρώει» τους άλλους, τρώγεται με τον εαυτό της, και ο τηλεθεατής να παρακολουθεί αμήχανος το squid game των λαμπερών παρουσιαστών.

Στην τηλεόραση του 2023 (πάει κι αυτό, τρεις εβδομάδες του έμειναν) αν κάνεις πάνω από 20% είσαι βασιλιάς, σε φθονούν όλοι. Με 15% λες «εντάξει τη βγάλαμε αναίμακτα και φέτος τη σεζόν», όταν κάποτε με αυτά τα νούμερα, οι διευθυντές έκοβαν εκπομπές μέσα σε μια νύχτα.

Για να καταλάβεις ακριβώς τι γίνεται, χτες στον ΣΚΑΪ, η μόνη εκπομπή που έκανε διψήφιο μέσο όρο ήταν οι «Αταίριαστοι» με 11,4%.

Στο Star υψηλότερο ποσοστό ημέρας κατέγραψε ο «Τροχός της Τύχης» με 15% για να ακολουθήσει με 14,9% το Cash or Trash, η πιο «ήσυχη» επιτυχία της σεζόν.

Στον Alpha ποσοστό ρεκόρ ημέρας στο κοινό 18-54 έκανε το Happy Day με 16,2%, ενώ σε απόλυτα νούμερα ο «Σασμός» προσέλκυσε 832.000 τηλεθεατές, με τη «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ακολουθεί με 738.000. Πάνω από όλους όμως βρέθηκε η «Γη της Ελιάς» του Mega σπάζοντας το φράγμα του εκατομμυρίου (1.102.000 τηλεθεατές).

Στο Open το πιο δυνατό χαρτί παραμένει ο «Έρωτας Φυγάς» με 18% στο σύνολο κοινού, ενώ στην ΕΡΤ1 η «Παραλία» είχε το υψηλότερο ποσοστό για άλλη μια φορά στο δυναμικό κοινό με 8,7%.

Κυρίες και κύριοι ας λύσουμε τις διαφορές μας με διάλογο

Κύριε Χατζηνικολάου,

αν εσείς επιλέγετε να καλέσετε στην εκπομπή σας τον Κώστα Κόκλα τη μέρα που δεν βγήκαν στον αέρα ολόκληρες ψυχαγωγικές εκπομπές εξαιτίας της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα, εμείς του lifestyle κλέφτες θα γίνουμε; Αφού κάνετε τόσο ωραίες πολιτικές συζητήσεις, τώρα που η επικαιρότητα ήταν κυριολεκτικά επάνω σας, γιατί της γυρνάτε την πλάτη;

Κύριε Στάνκογλου,

γιατί θυμώσατε τόσο πολύ με μια φήμη για την προσωπική σας ζωή που θα θέλαμε όλοι να είναι αλήθεια αλλά δυστυχώς δεν είναι; Το καλύτερο κορίτσι σας δίναμε, τόσοι άλλοι το ποθούν! Ολόκληρη ανακοίνωση μέσω δικηγόρου για ένα ελαφρύ gossip από αυτά που μετά από λίγες μέρες ξεχνιούνται; Για την ακρίβεια εκεί που θα είχε ήδη ξεθωριάσει το θέμα, έγινε πάλι πρώτη είδηση.

Κυρία Γερμανού,

πιστεύετε ότι φέρατε τελικά σε δύσκολη θέση τον συνεργάτη σας μετά την αποκάλυψή σας στο Night Out του Mega; Μία χάρη κάνατε κι εσείς στον φίλο σας Αντρέα Γεωργίου που ασχολείται προσωπικά με τους καλεσμένους της εκπομπής, και σας τη βγάλαμε από τη μύτη! Αν ήταν αυτή η ανάγκη σας όμως, να το σεβαστούμε, αλλά μάλλον ο κύριος Πανόπουλος δεν το χάρηκε πολύ. Μπορεί και όχι, περιμένουμε να δούμε τι θα πείτε το Σάββατο.

Κυρία Αναστασοπούλου,

κάνετε το μαναφούκι στο κανάλι του Φίπστερ για τον καλλιτέχνη που σας άφησε έξω από το Madwalk την τελευταία στιγμή αλλά δεν μας λέτε το όνομά του. Κι εμείς μπορεί να το γνωρίζαμε το παρασκήνιο αλλά να κάναμε ησυχία για να μην στεναχωρήσουμε κανέναν σας. Τώρα όμως αν βγει το όνομα, θα φταίμε εμείς οι δημοσιογράφοι που κάναμε τη δουλειά μας; Φυσικά και θα φταίμε! Αυτό πάλι, που πάτε όλοι καλεσμένοι σε εκπομπές ως διάδοχοι του Γκάντι και βγάζετε το άχτι σας στo Youtube, πώς να το εξηγήσουμε; Μήπως να κάψουμε τα ακριβά σκηνικά, να χαμηλώσουμε τα φώτα για να νιώσετε πιο ελεύθεροι;

Άντε να μπούμε από τώρα σε weekend mood με ένα ωραίο και φρέσκο χριστουγεννιάτικο hit από τη live εμφάνιση του Τζίμι Φάλον στην εκπομπή του ανταγωνιστή του Τζίμι Κίμελ (μόνο στην Αμερική αυτά!)

Υ.Γ. Πολύ με συγκινήσατε όλοι με τις χτεσινές ευχές σας βρε άτιμοι, φέτος ήταν πιο πολλές και πιο ζεστές από κάθε άλλη χρονιά. Σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ