«Ο ΣΚΑΪ καλωσορίζει με ιδιαίτερη χαρά στο δυναμικό του, τον Μάρκο Σεφερλή. Ο Μάρκος Σεφερλής, ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της γενιάς του, σκηνοθέτης, σεναριογράφος αλλά και παραγωγός, με θριαμβευτική πορεία στο θέατρο και την τηλεόραση, έρχεται στον ΣΚΑΪ για να μας χαρίσει απλόχερα το ταλέντο του. Ετοιμαστείτε για μια συνεργασία γεμάτη χαρά, θετική ενέργεια και πολλές εκπλήξεις!»

Αυτό ήταν το δελτίο Τύπου του ΣΚΑΪ για τον Μάρκο Σεφερλή επιβεβαιώνοντας τις φήμες των τελευταίων εβδομάδων. Εξάλλου όπως είχε ήδη γνωστό (νομίζω από την εκπομπή της Τσολάκη, διορθώστε με αν κάνω λάθος) είχε ήδη ξηλωθεί το πλατό του -επιτυχημένου 5Χ5 στον ΑΝΤ1. Ο Μάρκος ήταν δυσαρεστημένος από το κανάλι του Αμαρουσίου και δεν το έκρυβε, οπότε ο ΣΚΑΪ τον διεκδίκησε και τον κέρδισε.

Να θυμήσουμε εδώ πως η έλευση του Σεφερλή στον ΑΝΤ1 προ τριετίας είχε «απομακρύνει» τη Μαρία Μπεκατώρου από το κανάλι, η οποία ένιωσε ότι βρήκε πιο φιλόξενη στέγη στο Mega.

Βγήκε και η ανακοίνωση για την Ελίνα Παπίλα και τη ζωντανή εκπομπή της τα Σαββατοκύριακα στον ΑΝΤ1. Τίτλος «Είμαστε μαζί (….)σε μια προσπάθεια να κλείσει η ψαλίδα μεταξύ των γενεών και να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια των νεότερων» διαβάζουμε μεταξύ άλλων στο δελτίο τύπου. Ας πάρουμε κάτι απόφαση αδέρφια. Η Gen Z στην οποία αναφέρεστε, καλώς ή κακώς έχει φύγει ανεπιστρεπτί από την τηλεόραση, δεν τους αφορά. Άντε να χαζέψουν λίγο το Survivor. Καλή επιτυχία σε όλη την ομάδα, που περιλαμβάνει φίλους μας, όπως ο Γιώργος Λάγιος και ο Αντώνης Βλοντάκης.

Τόσα τηλεπαιχνίδια θα γίνουν του χρόνου, τον Δημήτρη Ουγγαρέζο κανένας δεν τον έχει σκεφτεί;  Και το λέει αυτό ένας μη φίλος του, πόσο πιο αντικειμενικός να είναι; Σκέφτηκαν όμως τον Γιώργο Καρτελιά, όπως γράφει σήμερα στο Znews ο Γιώργος Μπέζας. Ο τελευταίος έχει αναλάβει πλέον την αρχισυνταξία της Ελεονώρας Μελέτη και όλοι δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι με την απόδοσή του. Άμα έχεις τελειώσει τη μεγάλη της Ζήνας σχολή μόνο κερδισμένος βγαίνεις….

Και εδώ έρχεται η απορία νούμερο 2: Αφού η παρουσιάστρια είχε, όπως μαθαίνουμε τώρα, επικοινωνήσει εκεί που έπρεπε το πρόβλημα που είχε με τον προηγούμενο αρχισυντάκτη από το τέλος της περασμένης σεζόν, γιατί άργησε τόσο να αντικατασταθεί; Για να μην φέρουμε σε δύσκολη θέση κάποιον, θα πούμε μόνο ότι άλλο η δουλειά άλλο η φιλία. Επίσης έχουμε δει πολλές φορές επαγγελματίες να μην αποδίδουν τα μέγιστα σε μία συνεργασία και να ξεπερνούν τον εαυτό τους στην επόμενη. Όλα εξάλλου είναι θέμα χημείας, ευγένειας και όρεξης για δουλειά. Ο καλός δεν χάνεται.

Πάντως εντός των ημερών η Ελεονώρα θα πρέπει να ενημερωθεί και επίσημα από το κανάλι- με το οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις- τι σχέδια έχει για εκείνη την επόμενη σεζόν. Δεν την αφήνεις έτσι τη συγκεκριμένη παρουσιάστρια.

Ακριβώς απέναντι από το «Mega Καλημέρα» το Happy Day καλπάζει με ποσοστά που ξεπερνούν πλέον καθημερινά το 20%. Μεγάλο πράγμα η συνήθεια η και σταθερή σκαλέτα.  

Μιας και αναφέραμε πριν τη Ζήνα Κουτσελίνη, η οποία δημιούργησε το Happy Day πριν από 10 χρόνια,  την ακούσαμε να λέει χτες στις κάμερες ότι θα δοκιμαζόταν σε όλες τις ζώνες. Με τη δική της εκπομπή ή με διαφορετικό concept; Αυτό παρακαλούμε να μας διευκρινίσει την επόμενη φορά γιατί μας μπαίνουν πολλές ιδέες. Η Ζήνα εξάλλου δεν λέει τίποτα τυχαία….

Δύο μήνες τώρα γίνεται λόγος για τα σχέδια του Νίκου Μουτσινά. Η απάντησή του σήμερα στην έναρξη της εκπομπής του, κάτι που καθόλου δεν συνηθίζει, ήταν σαφής- μπορεί και όχι. ΔΕΝ τον διώχνει το κανάλι του και ΔΕΝ θα έχει δική του εκπομπή, είπε, του χρόνου. Δεν είπε όμως ότι θα απέχει τηλεοπτικά. Άρα κάτι έχει ήδη στο μυαλό του. ‘Ενα τηλεπαιχνίδι ίσως; Δυο μέρες γυρίσματα και τέλος.

Αλλαγή σχεδίων και στο «Σπίτι με το Mega». Εκεί που θα έβγαινε η Άντζελα Δημητρίου, σήμερα αποφασίστηκε ότι αυτό το Σάββατο θα προβληθεί το αφιέρωμα στην Πίτσα Παπαδοπούλου, ενώ την επόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η Ελευθερία Αρβανιτάκη.  Ο λόγος δεν είναι άλλος από τη στενάχωρη επικαιρότητα των ημερών.

Προσοχή στις αναπαραγωγές καλοί συνάδελφοι. Όταν λέμε ότι έχει πέσει μια ιδέα στο τραπέζι των συζητήσεων, δεν σημαίνει ότι έχουν μπει υπογραφές. Τα μεταφέρετε μετά λάθος και σκιάζονται οι άμεσα ενδιαφερόμενοι!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ