Θάνος Κιούσης. Μπορεί να μην γνωρίζετε όλοι ποιος είναι, ξέρετε όμως την on stage περσόνα που τον έκανε διάσημο, τον Τόνι Σφήνο. Αυτός θα είναι τελικά ο παρουσιαστής του ανανεωμένου 5Χ5 στον ΑΝΤ1, έχοντας αφήσει πίσω του τον Γιώργο Λέντζα και τον Διονύση Ατζαράκη. Μια απόφαση που οριστικοποιήθηκε χτες και δεν βρήκε σύμφωνα όλα τα μεγάλα κεφάλια του σταθμού, που είναι πλέον πιο πολλά και από τα προγράμματά του…

Τόνι Σφήνος

Η αλήθεια πάντως είναι πως ο Θάνος Κιούσης είχε κάνει ένα από τα καλύτερα δοκιμαστικά όπως και η Κατερίνα Ζαρίφη η οποία επιστρέφει, όπως όλα δείχνουν, στην αγκαλιά της Barking Well και του Open. Η Κατερίνα που είχε δεχτεί πρόταση για το πρωινό της Σίσσυς Χρηστίδου στο Mega, λέγεται ότι θα παρουσιάσει μια μεσημεριανή καθημερινή εκπομπή, που μπορεί να φαντάζονται πολλοί ότι θα πατάει στο «Καλό Μεσημεράκι» αλλά εκείνη θέλει να τη φέρει στα δικά της μέτρα και σταθμά. Το γεγονός αυτό φυσικά δεν το άφησε ασχολίαστο σήμερα ο Νίκος Μουτσινάς στην εκπομπή του που αποχαιρετά οριστικά το κοινό την επόμενη Παρασκευή με ένα πανηγυρικό φινάλε.

Ο μεγάλος ανταγωνισμός στη μυθοπλασία έχει ανεβάσει τα κασέ των νεαρών πρωταγωνιστών. Ένας από αυτούς, με σημαντική θεατρική αλλά όχι τηλεοπτική εμπειρία και πολλές διακρίσεις, ζήτησε 15.000 (!) ευρώ το επεισόδιο και η Παραγωγή φυσικά αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημά του.

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που μένουν

Το J2US δίνει σημαντικές ευκαιρίες γι’ αυτό πολλοί καλλιτέχνες και λοιπές διασημότητες πλέον ζητούν από μόνοι τους να λάβουν μέρος. Ήδη η Μαριάντα Πιερίδη και η Φελίσια Λαπάτη από τον φετινό κύκλο που ολοκληρώνεται στις 8 Ιουλίου, θα περάσουν παρέα, εκτός απρόπτου, το καλοκαίρι τους στις εγκαταστάσεις του Open. Προγραμματισμένη πρεμιέρα στις 3 Ιουλίου, καθώς οι εκπομπές των Μαγγίρα και Τσολάκη ολοκληρώνονται στα τέλη του μήνα. Για την ακρίβεια η Ελένη Τσολάκη μας αποχαιρετά αυτό το Σάββατο και επιστρέφει δριμύτερη (και στο παλιό της, μεγάλυτερο πλατό, που είχε παραχωρηθεί στη Μάριον Μιχελιδάκη) τον Σεπτέμβρη.

Ελένη Τσολάκη

Γιώργος Λιάγκας: Παίζει μπάλα σε όλα τα γήπεδα και δεν διστάζει να ανοίξει διάλογο με τους επικριτές του. Στην ίδια εκπομπή απαντάει δυναμικά και στην Έλενα Ακρίτα αλλά και στον Light. Τίποτα πια δεν αφήνει να πέσει κάτω. Οι υψηλοί τόνοι κάνουν εξάλλου και υψηλά νούμερα….

Γιώργος Λιάγκας

Σε αντίθεση με όσα είπε ο Γρηγόρης Μπάκας σήμερα στην ίδια εκπομπή, η Ιωάννα Μαλέσκου δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα άμεσα πλάνα του Open- αυτό τουλάχιστον ισχυρίζονται πηγές του καναλιού.

Όταν ο «πλαισιωτής» γίνεται (για λίγο) πρωταγωνιστής

21 Ιουνίου φτάσαμε και ακόμα αναζητούνται οι ιδανικοί «πλαισιωτές» των κεντρικών παρουσιαστών της ψυχαγωγίας. Πρώτη φορά το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού ρεπορτάζ επικεντρώνεται με τόση θέρμη στους δημοσιογράφους (και όχι μόνο) που θα μετακινηθούν από κανάλι σε κανάλι. Δεν υπάρχει εκπομπή χωρίς κενές θέσεις αυτή τη στιγμή εκτός από το Happy Day που ήταν και ο μεγάλος νικητής της σεζόν, με τη Super Κατερίνα να ακολουθεί.

Φυσικά μη νομίζει κανείς ότι σε πραγματικούς αριθμούς το κοινό της πρωινής ζώνης είναι μεγάλο. Για παράδειγμα χτες ο πρώτος (Το Πρωινό) συγκέντρωσε 178.000 τηλεθεατές (όλων των ηλικιών) και ο τελευταίος (Breakfast @Star) μόλις 57.000. Το Happy Day που ξεκινάει νωρίτερα από όλες τις ψυχαγωγικές εκπομπές αν και είχε υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης στο σύνολο (18,1%) από την παρέα του Γιώργου Λιάγκα (16%) , σε απόλυτα νούμερα συγκέντωσε 6.000 τηλεθεατές λιγότερους.

Καλησπέρα Ελλάδα

Πέρασαν δυο μέρες από τα βραβεία Mad και χαριτωμένα παραλειπόμενα έρχονται ακόμα στα αυτιά μας. Όπως για παράδειγμα η περίπτωση των Γιώργου και Φοίβου Παπαδάκη που άργησαν να φτάσουν λόγω μποτιλιαρίσματος και δεν πρόλαβαν να δώσουν το δεύτερο βραβείο της βραδιάς όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Μάλιστα για να προλάβουν την επόμενη βράβευση, ένας σεκιούριτι παρέλαβε το αυτοκίνητό τους 300 μέτρα από το πάρκινγκ και πατέρας με γιος ήρθαν περπατώντας με τη σύντροφο του Φοίβου να δυσκολεύεται να τους φτάσει με τα ψηλοτάκουνά της!

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου

Ο Δημήτρης Ουγγαρέζος διαπίστωσε σήμερα μέσα από το blog του ότι δεν υπάρχουν πραγματικές φιλίες στον χώρο μας. Λίγες γραμμές πριν δεν είχε κρύψει την πικρία του για τον τρόπο που σχολίασε ο Γιώργος Λιάγκας τις δηλώσεις του για την Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή του Αρναούτογλου (που επίσης δεν τον λες φίλο Λιάγκα αλλά ούτε και φίλο Ελένης). Το μόνο που θα αρκεστώ να πω εδώ, σεβόμενος την παλιά μας ημι-φιλία, είναι ότι όλοι σε αυτή τη δουλειά κρινόμαστε και από τα λόγια και από τις πράξεις μας.

Δημήτρης Ουγγαρέζος

Επίσης ότι ο Δημήτρης είναι αντικειμενικά ένας από τους πιο χαρισματικούς και μορφωμένους ανθρώπους στον χώρο της ψυχαγωγίας. Τώρα, γιατί όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει κάνει στην τηλεόραση αυτά που και ο ίδιος -ορθά- θεωρεί ότι του άξιζαν, ενώ έβλεπε να προκρίνονται άνθρωποι με λιγότερο ταλέντο, καλό είναι να κάνει και τη δική του αυτοκριτική- όπως οφείλουμε να κάνουμε όλοι εμείς που κινούμαστε σε έναν χώρο που δεν ευνοεί την ανάδειξη των πιο τρυφερών πτυχών μας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ