Αν και είναι πολύ νωρίς ακόμα για τελικά συμπεράσματα, το κοινό αρχίζει να δείχνει τις προτιμήσεις του τώρα που όλες οι πρωινές εκπομπές είναι στον αέρα (εκτός του Φώτη Σεργουλόπουλου στην ΕΡΤ) και τα παιδιά πάνε πλέον σχολείο.

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος με την συμπαρουσιάστριά του, Τζένη Μελιτά.

Το δίδυμο (που δεν είναι δίδυμο) Λιάγκα-Νομικού βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Η βαριά θεματολογία της εκπομπής δεν προσελκύει το δυναμικό κοινό (8,8%) αν και στο σύνολο τα πράγματα είναι καλύτερα (13,4%). Και αυτό γιατί τα υψηλότερα νούμερα για «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 σημειώθηκαν χτες στο κοινό 65+ (15,6%), κάτι που σίγουρα δεν χαροποιεί το εμπορικό τμήμα του σταθμού.

Η Λίτσα Πατέρα, η Δούκισσα Νομικού, ο Γιώργος Λιάγκας και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Η «Super Κατερίνα» που τερμάτισε χτες πρώτη στο δυναμικό κοινό με καθαρή επίδοση 18,3% . Ακόμα πιο υψηλός ο μέσος όρος της εκπομπής του Alpha στις γυναίκες 15-24 (20,3%). Στο ίδιο κοινό σημείωσε και την καλύτερή του επίδοση χτες το Happy Day (23,3%), όπου ο βασικός ανταγωνιστής είναι το «Mega Καλημέρα». Η Ελεονώρα Μελέτη ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά στις πολύ νεαρές γυναίκες με 25,9%. Εξίσου ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή έκανε 12% στην Αθήνα και 20,7% στη Θεσσαλονίκη.

Η Ελεονώρα Μελέτη.

Ικανοποιητικές οι επιδόσεις της Δανάης Μπάρκα, που έκανε χτες 12,8% στο δυναμικό κοινό, αλλά σκαρφάλωσε στο 24,1% στις γυναίκες 15-24. Η Μπέττυ Μαγγίρα έμεινε στο 6% στο κοινό 18-54, αλλά στις ηλικίες 25-44 πήγε λίγο καλύτερα (7,4%), νούμερο ικανοποιητικό σε σχέση με το μέσο όρο ημέρας του καναλιού (3,7%).

Η Μπέττυ Μαγγίρα.

Στο Star τώρα, το ζεύγος Χατζίδου-Παύλου συνεχίζει να δυσκολεύεται (6,8%) και όλοι τώρα ελπίζουν ότι το GNTM και το Asia Express θα πάνε καλά και θα δώσουν την πολυπόθητη ώθηση στα νούμερα. Παρόλα αυτά, στο γυναικείο κοινό 25-44 που ενδιαφέρει πολύ τις διαφημιστικές εταιρείες στη συγκεκριμένη ζώνη, ο μέσος όρος είναι πιο ενθαρρυντικός (9,9%).

Η Ελένη Χατζίδου με τον Ετεοκλή Παύλου.

Τέλος, η Φαίη Σκορδά κέρδισε χτες το σύνολο του κοινού με 19,7% σημείωσε την καλύτερή της επίδοση στις γυναίκες 45-64 (24%). Αρκετά χαμηλά τα νούμερα στις γυναίκες 15-24 με μόλις 2,6%, ένα κοινό που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει ΣΚΑΪ τη συγκεκριμένη ώρα. Εδώ να τονίσουμε το εξής: Πρώτον, η Φαίη ξεκινάει νωρίτερα και από τον πρώην σύζυγό της και από την Κατερίνα Καινούργιου. Δεύτερον, η εκπομπή της δεν πέφτει πάνω στη Ζήνα Κουτσελίνη, ενώ οι βασικοί αντίπαλοί της την έχουν απέναντι για μία ολόκληρη ώρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ