Το θέμα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας απασχολεί πλέον καθημερινά τις lifestyle εκπομπές, με τους δημοσιογράφους να ρωτάνε κυρίως όσους δεν τους αφορά αφού, ό,τι και αν ψηφιστεί δεν θα επηρεάσει τις ζωές τους. Για την ακρίβεια, το μόνο τους χρέος είναι αν έχουν ή αποκτήσουν κάποτε παιδιά να τα μάθουν να σέβονται και να μην φοβούνται τη διαφορετικότητα.

Όλες αυτές τις εβδομάδες δεν είναι λίγες οι φορές που το μέτρο έχει χαθεί με δηλώσεις που δείχνουν ουσιαστικά κρυμμένη ομοφοβία ή/και άγνοια. Άλλοι ήταν πιο ψύχραιμοι στις τοποθετήσεις τους, όπως η Χριστίνα Λαμπίρη, που έδειξε ότι είναι πιο ανοιχτή σε έναν διάλογο για το επίμαχο ζήτημα. Τις δηλώσεις της όμως σχολίασε πολύ αιχμηρά ο Νίκος Μουρατίδης μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα: «Χριστίνα Λαμπίρη: Είμαι υπέρ του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, η τεκνοθεσία όμως είναι μια άλλη ιστορία. Και μιλάει αυτή – όπως λέει μια φίλη – που έκανε ένα κοριτσάκι, το “πέταξε” στην γιαγιά και το παιδί μεγαλώνοντας έγινε παχύσαρκο και προβληματικό».

Δεν γνωρίζω τι ώθησε τον συμπαθέστατο κατά τα άλλα, Νίκο, που γνωρίζω πάρα πολλά χρόνια, να μιλήσει τόσο σκληρά για τη Χριστίνα Λαμπίρη. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι έχει προηγούμενα μαζί της, αλλά, συγγνώμη Νίκο, και αυτό να συμβαίνει, δεν μπορεί να δικαιολογήσει το σοκαριστικό αυτό σχόλιο που χτυπάει κυρίως το παιδί της. Ένα κορίτσι που δεν απασχόλησε ποτέ τα Μέσα και σίγουρα δεν έχει σχέση με ό,τι κι αν μπορεί να έχει συμβεί μεταξύ τους στο παρελθόν.

Αυτό το παράδειγμα (προς αποφυγήν) δείχνει πως, όταν τόσο ευαίσθητα θέματα, γίνονται αντικείμενο του lifestyle, το πιο εύκολο πράγμα είναι τελικά να χαθεί η ουσία και να ανοίξουν οι προσωπικές αντζέντες.

Love is in the air

Σε νέα σχέση λέγεται ότι βρίσκεται εδώ και δύο μήνες ο περιζήτητος εργένης Δημήτρης Φιντιρίκος -τα τελευταία χρόνια ο on and off έρωτάς του με γνωστή περσόνα είχε απασχολήσει πολύ τα Μέσα. Ένας δεσμός που πολύ θα ήθελε πλέον να διαγράψει -για πολλούς λόγους- όπως μας μεταφέρουν.

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος.
Ο Δημήτρης Φιντιρίκος.

Πιο έτοιμοι από ποτέ για το επόμενο βήμα στη σχέση τους είναι ο ποδοσφαιριστής Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα. Οι δυο τους μάλιστα δεν βλέπουν την ώρα να γίνουν οικογένεια- μοναδικό αγκάθι, το διαζύγιό του με την Αθηνά Πικράκη που καθυστερεί για άγνωστους λόγους.

Η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Τζαβέλλας.
Η Βίκυ Κάβουρα και ο Γιώργος Τζαβέλλας.

TV or not TV

Τρεις οι εκπομπές που φαίνεται να παίρνουν το πράσινο φώς για το πρόγραμμα του Open: Το γυναικείο μαγκαζίνο τα πρωινά του Σαββατοκύριακου, η εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη αλλά και το τηλεπαιχνίδι της Αννίτας Πάνια. Σε πολύ καλό δρόμο και οι συζητήσεις της Άννας Δρούζα με την εταιρεία παραγωγής για εβδομαδιαία late night εκπομπή. Ήδη το πρώτο πλατό από τα τρία ξεκίνησε να ετοιμάζεται στις εγκαταστάσεις του καναλιού στο Κορωπί.

Το φετινό Survivor δεν έχει ικανοποιήσει μέχρι στιγμής τις προσδοκίες μας (πού είναι οι δυνατοί Μαχητές που μας υποσχέθηκαν;) και, αν συνεχίσει έτσι, προβλέπουμε, δεν θα καταφέρει να σταθεί δυναμικά απέναντι στη μυθοπλασία και το MasterChef. Το χτεσινό επεισόδιο παρακολούθησαν 988000 τηλεθεατές και μάλιστα σημείωσε υψηλότερη επίδοση στο κοινό 65+ με 30,6%! Η χτεσινή ημέρα είχε και άλλες εκπλήξεις στα επιμέρους κοινά, με τον Γιώργο Λιάγκα να σημειώνει 35% στις γυναίκες 15-24. Το ίδιο κοινό χάρισε 43,3% στο «Ρουκ Ζουκ», ενώ οι γυναίκες 25-44, το αγαπημένο target group των διαφημιστών, τίμησε το Happy Day με 42,2%, ενώ πολύ νωρίς το πρωί το Μακεδονία TV είδε το κοντέρ να πιάνει 42,5% στις πολύ νέες γυναίκες με την επανάληψη της σειράς «Θα βρεις τον δάσκαλό σου».

Από τις καλύτερές του επιδόσεις στο δυναμικό κοινό σημείωσε χτες το Studio 4 με καλεσμένη τη Μαρία Μπεκατώρου (9,1%). Η Δευτέρα ήταν μια πολύ καλή μέρα για την τελευταία αφού το The Chase σημείωσε 19,5% στο δυναμικό κοινό και 32% στους άντρες 15-24.

Υ.Γ Ευχαριστούμε τον Γιώργο Λιάγκα που μας επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά λέγοντας ουσιαστικά ότι στην τηλεόραση εξυπηρετεί έναν ρόλο και ότι στην πραγματική του ζωή είναι τελείως διαφορετικός. Και εκεί έρχεται η τοποθέτηση της Ελεονώρας Μελέτη που δίνει τροφή για σκέψη: «Δεν μπορείς να είσαι κάτι το οποίο δεν είσαι στην πραγματικότητα μόνο και μόνο στη δουλειά σου. Μόνο οι ηθοποιοί το κάνουν αυτό το πράγμα. Ο καθένας στη δουλειά του φέρει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά και εκδηλώνονται ανάλογα με τις συνθήκες».

Διαβάστε επίσης: Τα τηλεοπτικά συμβόλαια που συζητιούνται και το μεγάλο στοίχημα του Survivor

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ