Πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες μέρες γύρω από το τηλεοπτικό ρεπορτάζ και τον αγώνα των εκπομπών και sites να εξασφαλίσουν αποκλειστικές ειδήσεις σχετικά με τα συμβόλαια των παρουσιαστών και το μέλλον των εκπομπών τους. Χτυπάει που λες πριν από λίγο το τηλέφωνο, ένας συνάδελφος στην άλλη γραμμή μου λέει: «Άκουσες την Μενεγάκη που μόλις “δίκασε” τη Σκορδά;». Φυσικά δεν είπε ποτέ το όνομά της στον αέρα, αλλά σε συνδυασμό με τα σημερινά και χτεσινά σχόλια της Φαίης μέσα από τη δική της εκπομπή, ο συνειρμός ήταν σχεδόν αναπόφευκτος: «Το θέμα είναι, κάποιος ο οποίος δεν θέλει να λέγονται σενάρια για τον εαυτό του, μπορεί να λέει σενάρια για τους άλλους και το μέλλον τους;».

Εδώ και έναν μήνα, εκτός από το Open που λανσάρει σε δόσεις το νέο του ψυχαγωγικό πρόγραμμα, η συζήτηση επικεντρώνεται στο Mega. Όπως έχουμε γράψει ξανά εδώ, η πρωινή και μεσημεριανή ζώνη του σταθμού, θα έχει αλλαγές την επόμενη σεζόν -κάτι που θεωρούν σίγουρο πλέον ακόμα και σημαντικά πρόσωπα του καναλιού. Όταν ο ίδιος ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, όμως, παραδέχεται ότι ξεκίνησαν οι συζητήσεις με τον ΑΝΤ1 γύρω από την ανανέωση του συμβολαίου του που λήγει το καλοκαίρι, πρώτον, επιβεβαιώνει όλους εμάς που λέγαμε ότι υπάρχει και από αλλού ενδιαφέρον για εκείνον. Αλλιώς γιατί ένα κανάλι να θέλει να τον δεσμεύσει από τόσο νωρίς; Και, ναι, αυτό λέγεται τηλεοπτικό ρεπορτάζ.

Εξάλλου η πρώτη μεγάλη τηλεοπτική βόμβα της σεζόν έχει ήδη πέσει, αλλά δεν την έχει πάρει ακόμα χαμπάρι (σχεδόν) κανείς γιατί ήταν εφοδιασμένη με σιγαστήρα. Όταν γίνει γνωστή, θα προκαλέσει ένα πολύ ενδιαφέρον ντόμινο ανακατατάξεων. Κάποιοι μπορεί να χαρούν αρχικά, γιατί θα θεωρήσουν ότι η εξέλιξη τους ευνοεί αλλά στη συνέχεια μπορεί να νιώσουν εκπλήξεις. Και σας το γράφει αυτός που είχε πει πέρσι από τον Απρίλιο ότι η Ελένη Τσολάκη θα έκανε φέτος το καθημερινό πρωινό στο Open και τον είχαν αμφισβητήσει…

Επίσης, όταν κυκλοφορεί η πληροφορία πως η ίδια η Μενεγάκη δεν διστάζει να πει (και όχι μία φορά) στο πλατό της εκπομπής της πως είναι φέτος η τελευταία της χρονιά, δεν είναι παράλογο συνεργάτες της να προβληματιστούν για το επαγγελματικό τους μέλλον. Σε αυτό το σημείο να πούμε πως οι συνεργάτες μιας εκπομπής δεν είναι οι τρεις τέσσερις «πλαισιωτές» του κεντρικού παρουσιαστή αλλά και δεκάδες άλλοι πιο αφανείς μικροί ήρωες που συνήθως κουράζονται περισσότερο και πληρώνονται λιγότερο.

Εδώ θα προσθέσω και τη δική μου ταπεινή απορία: Η αγαπημένη Δανάη και ο φίλος Άρης γιατί δηλώνουν φέτος την ενόχλησή τους από τα δημοσιεύματα που αφορούν το «Πάμε Δανάη», όταν και πέρσι από τα μέσα, ειδικά, της σεζόν πάλι η ίδια συζήτηση γινόταν; Και για όσα είχαν ειπωθεί τότε υπήρχε και λόγος και αφορμή. Όλο το κανάλι γνώριζε πως υπήρχε άλλη παρουσιάστρια που είχε δεχτεί πρόταση να αναλάβει τη ζώνη αλλά τελικά αρνήθηκε… Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους -το αντίθετο θα λέγαμε- απλά… business is business που είναι και το μότο της παλιάς μάνατζερ της Δανάης, Έλενας Χριστοπούλου.

Πάμε τώρα στα βασικά για να μην ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε. Το τηλεοπτικό ρεπορτάζ ενδιαφέρει το κοινό -όπως το ενδιαφέρουν και τα νούμερα τηλεθέασης-, μας αρέσει δεν μας αρέσει. Το ποιος το κάνει καλά και ποιος όχι κρίνεται στη γραμμή τερματισμού. Επίσης, όποιος παρουσιαστής θέλει να σταματήσει μία φημολογία, έχει το βήμα να το κάνει. Αλλά ότι εξυπηρετεί πολλούς να ακούγεται ότι έχουν ζήτηση, όπως είπε σήμερα και η Φαίη, είναι γεγονός. Ή αν ξέρουν πως αυτό που ακούγεται έχει έστω και ψήγματα αλήθειας, οπότε πάλι δεν μπορούν να πουν κάτι γιατί θα το βρουν μπροστά τους.

Από την άλλη όμως δεν είναι ευχάριστο να ακούς ότι η εκπομπή στην οποία δουλεύεις δεν θα συνεχιστεί. Όπως δεν ήταν ευχάριστο τότε που ήμασταν με τον Λιάγκα στον ΣΚΑΪ να ακούμε ότι έρχεται η Μαλέσκου, όπως δεν ήταν ευχάριστο για την περσινή αρχισυντάκτρια της Φαίης να γνωρίζει από τρίτους- και όχι από εκείνους που έπρεπε- ότι θα έπαιρνε μια άλλη κυρία τη θέση της, την οποία συναντούσε καθημερινά στους διαδρόμους.

Ούτε στη μία περίπτωση έφταιγε η Ιωάννα, ούτε φυσικά ήταν δουλειά της Αγγελικής Γιαννακοπούλου να ενημερώσει την Ελεάννα Τρυφίδου. Θα μου πεις, εδώ η ίδια η παρουσιάστρια έμαθε από τα δημοσιεύματα ότι η εκπομπή της θα αλλάξει ζώνη, αυτό σε πείραξε; Εκτός αν η Φαίη έλεγε ψέματα σε όλη την ομάδα της ότι δεν γνώριζε κάτι, αλλά αν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε θα πέφταμε πραγματικά από τα σύννεφα.

Αλήθεια νούμερο 1: Για τα ιδιωτικά κανάλια είμαστε όλοι αναλώσιμοι. Τα φέρνεις; Μένεις. Δεν τα φέρνεις; Φεύγεις.

Αλήθεια νούμερο 2: Υπάρχουν παρουσιαστές που είναι πάνω από το προϊόν που παρουσιάζουν. Γιατί η εμπορική τους αξία έχει να κάνει πλέον και με την απήχηση που έχουν διαδικτυακά στο κοινό. Και μπάρμπα στην Κορώνη να έχεις, χωρίς το «χάρισμα», τη διάρκεια δεν θα την κερδίσεις.

Αλήθεια νούμερο 3: Τις μεγάλες καριέρες (και) στη μικρή οθόνη δεν τις κάνουν απαραίτητα οι καλύτεροι αλλά οι πιο αποφασισμένοι. Το Μέσο δεν ευνοεί τους συναισθηματισμούς.

Τι συνέβη με τον Νίνο;

Αποχώρησε ξαφνικά ο Νίνο από το σχήμα με τον Νικηφόρο στο νυχτερινό κέντρο Notes της Κύπρου. «Για προσωπικούς λόγους» ήταν η ενημέρωση που είχαμε με τη διευκρίνηση όμως ότι οι σχέσεις του με τον Νικηφόρο παραμένουν άριστες -εξάλλου οι δύο άνδρες είναι και πολύ καλοί φίλοι. Η αρχική συμφωνία πάντως όριζε τρεις εμφανίσεις στη Λεμεσό -οι οποίες συμπληρώθηκαν το περασμένο Σάββατο- αλλά λόγω μεγάλης επιτυχίας έγιναν τελικά έξι. Ο Νίνο όμως ενημέρωσε την περασμένη Δευτέρα ότι δεν θα μπορέσει να συμμετέχει στην παράταση που δόθηκε και έτσι τη θέση του πήρε ο ταλαντούχος Αναστάσιος Ράμμος.

Ο τίτλος της ημέρας

Θάνος Καλλίρης: «Η Ναταλία Γερμανού δεν έσβηνε τις γυναικείες επαφές, άλλαζε τα νούμερα».

Θάνο μου, δεν είχαν βγει καν τα κινητά όταν τα είχατε με τη Ναταλία!

Dr Love is back

Ποιος πολύ διάσημος και πολύ ωραίος Έλληνας φημολογείται ότι έχει παντρευτεί κρυφά με τη σύντροφό του;

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ