Ελεονώρα Μελέτη και Κατερίνα Καινούργιου οι νικήτριες της πρώτης πρωινής τηλεοπτικής μάχης της σεζόν. 20,4% για την πρώτη στο Mega και 16,2% για τη δεύτερη στον Alpha. Σαφώς πιο πίσω το «Πρωινό» του Γιώργου Λιάγκα και της παρέας του, μέτρια επίδοση για το δίδυμο Χατζίδου-Παύλου (αν και πιο πολύ τη Μαίρη Αργυριάδου βλέπαμε και ακούγαμε) με 8,2%, αναμενόμενη πτώση για την Μπέττυ Μαγγίρα με 5,9%, 12,7% για τη Δανάη Μπάρκα και 11,3% για την Ελένη Μενεγάκη. Καθόλου άσχημα τα πρώτα δεδομένα για τη Ζήνα Κουτσελίνη με 14,6%, απογοητευτικό το 2,7% της Ίνας Ταράντου στο Open και 8,3% για την Τατιάνα Στεφανίδου.

Πρώτον. Είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Τα παιδιά είναι ακόμα στο σπίτι, οπότε έχουν τον έλεγχο του τηλεκοντρόλ. Δεύτερον. Δεν έχει πάρει ακόμα μπροστά η prime time ζώνη των καναλιών. Τρίτον, στην πρωινή ζώνη, δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η Φαίη Σκορδά. Η οποία έχει ένα αβαντάζ σε σχέση με την περσινή σεζόν. Το δικό της, πλέον, «Πρωινό» ολοκληρώνεται στις 12, άρα αποφεύγει τον σκόπελο Κουτσελίνη. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι στο παιχνίδι μπαίνει φέτος δυναμικά και η ΕΡΤ με τον Φώτη Σεργουλόπουλο. Ένας άνθρωπος που έχει υπηρετήσει τη συγκεκριμένη ζώνη με επιτυχία στο παρελθόν.

Ένα πρώτο σχόλιο είναι ότι φάνηκε σαν να μην υπήρχε αναμονή κοινού για το ανανεωμένο «Πρωινό» του ΑΝΤ1. Η εκπομπή είχε αυστηρά κοινωνικό χαρακτήρα μέχρι τις 12, η -εκθαμβωτική, όπως πάντα- Δούκισσα μπήκε στο πλατό στις 11.27 με μια γλυκιά αμηχανία, σαν να μην είχε γίνει ποτέ πρόβα, για να δώσει αμέσως πάσα ο Γιώργος για διαφημίσεις και να συνεχίσουν με επικαιρότητα για άλλο ένα ημίωρο.

Ένα δεύτερο συμπέρασμα ήταν ότι το ζεύγος Χατζίδου-Παύλου δεν ήταν ακόμα έτοιμο για κεντρικό ρόλο. Σίγουρα όμως δείχνουν πιο… ελκυστικοί τηλεοπτικά από το περσινό δίδυμο Καρτελιά-Παπίλα που φαινόταν καταδικασμένο από την αρχή. Η παρουσία του σεφ και της αστρολόγου σε όλη την εκπομπή μάλλον περιττεύει. Όλοι ελπίζουν ότι το, άκρως επεισοδιακό, όπως μαθαίνουμε, φετινό GNTM θα τους δώσει πόντους αν το επικοινωνήσουν σωστά.

Η «Super Κατερίνα» σημείωσε μέχρι και 23,7% στο δυναμικό κοινό, ενώ στις γυναίκες 25-44 έφτασε μέχρι το 25,7%. Το συγκεκριμένο κοινό είναι αυτό που ενδιαφέρει ιδιαίτερα τα εμπορικά τμήματα των καναλιών. Ο Γιώργος Λιάγκας έκανε peak (17,9%) αφού κάθισε δίπλα του η Δούκισσα Νομικού. Η εκπομπή κέρδισε το σύνολο κοινού με 14,6%. Για την ακρίβεια ήταν η μόνη (ημι)ψυχωγική εκπομπή που βγήκε κερδισμένη στο total.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ