Κάτι γίνεται με τα άστρα και όλοι χωρίζουν τελευταία; Η αλήθεια είναι πως στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, η θέση των δημοσιογράφων είναι δύσκολη, ειδικά όταν έχουν στην κατοχή τους άβολες, συχνά, πληροφορίες. Επίσης αυτή τη φορά μιλάμε για αίτηση συναινετικού διαζυγίου που ετοιμάζεται, αφού ο σύζυγος έχει πλέον εγκαταλείψει τη συζυγική εστία.

Και μιλάμε για μεγάλο όνομα που θα κάνει αίσθηση. Σε αντίθεση με τον Πάνο Μουζουράκη που αποκαλύψαμε τον χωρισμό του τη Δευτέρα, όταν μιλάμε για γάμο θέλει μεγαλύτερη προσοχή και όχι βιασύνες. Ευτυχώς στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν υπάρχουν παιδιά, γιατί εκεί είναι σίγουρα πιο επώδυνο για άλλους και απαιτεί πιο προσεκτικό χειρισμό.

Ελένη Μενεγάκη – Δημήτρης Ουγγαρέζος: Λήξη συναγερμού, όπως όλα δείχνουν αφού σήμερα η Ελένη ήταν πολύ γλυκιά μαζί του. Ας μην ρίχνουμε άλλο λάδι στη φωτιά (που προφανώς υπήρξε) γιατί αυτό δεν κάνει πλέον καλό σε κανέναν (9,6% στο κοινό 18,54).

Ποιος τον πιάνει τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη. Τι και αν λένε -με στοιχεία- ότι το σενάριο είναι μια συρραφή ξένων σειρών, τι και αν τον κατηγορούν για ναρκισσισμό, οι γυναίκες τον αγαπάνε και του το δείχνουν έμπρακτα: 40.5% έκανε χτες μέσο όρο το Maestro στις γυναίκες 15-24, 25,9% στις γυναίκες 25-44 και 28,5% στις γυναίκες 45-64 και 30% στο κοινό άνω των 65. Μόνο ο Παπακαλιάτης ενώνει όλες τις ηλικίες.

Γάμο περιμέναμε και γάμο δεν είδαμε (μόνο την άφιξη του ζευγαριού) στον «Σασμό» αλλά τα νούμερα συνεχίζουν να είναι εορταστικά: 1.423.000 τηλεθεατές συγκέντρωσε χτες η σειρά του Alpha και 36,4% στις γυναίκες 45-64.

Αήττητη παραμένει η Σταματίνα Τσιμτσιλή και η παρέα της: 32,3% στις γυναίκες 25-44 σημείωσε χτες το Happy Day. Πρωτιά (με διαφορά) και για την KatKen με καθαρή απόδοση 18,1% στο δυναμικό κοινό. Πτώση για τον Γιώργο Λιάγκα με 10,9% (23,5% στους άντρες 45-64).

Μήπως έχει λίγο ξεφύγει η κατάσταση στα λεγόμενα «πεσίματα» των τηλεοπτικών ρεπόρτερ στους celebrities; Είναι δυνατόν να ζητάς στα όρθια από την επιτροπή του GNTM να σχολιάσει την πτώση της εκπομπής στα ποσοστά τηλεθέασης; Να τους ρωτάς αν η Σοφία Χατζηπαντελή επιστρέφει επειδή έπεσαν τα νούμερα; Νομίζω ότι έχουμε αγγίξει πλέον τα όρια της αγένειας και οφείλουμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας. Υπάρχει δηλαδή αρχισυντάκτης που δίνει οδηγία στον δημοσιογράφο «ρώτα τους γιατί έχει πέσει φέτος το GNTM;».

Έχεις απέναντί σου έξυπνους ανθρώπους, με άποψη, που δεν αποφεύγουν τις κάμερες και τους στήνεις στον τοίχο για κάτι που ουσιαστικά δεν φταίνε. Γιατί κακά τα ψέματα μια εκπομπή δεν είναι μόνο ο παρουσιαστής, είναι μια ομάδα 100 ανθρώπων και ενός καναλιού που αποφασίζει τι μέρα και τι ώρα θα παίξει. Και αν θες οπωσδήποτε να βγάλεις «ζουμί», εστίασε στην τελευταία δοκιμασία που πάτησε άτσαλα πάνω σε ένα πολύ σοβαρό θέμα όπως είναι το bodyshaming για να δούμε ένα αποτέλεσμα που θύμιζε παλιές εποχές Nitro, Playboy και Maxim. Γιατί φαντάζομαι ότι κάποια 18χρονα κορίτσια που συμμετείχαν δεν θα πέρασαν καθόλου καλά σε αυτή τη διαδικασία και την τηλεοπτική αποτύπωσή της.

Παρεμπιπτόντως, έξυπνη -και ειλικρινής- η κίνηση της Φαίης Σκορδά να βγάλει σήμερα στον αέρα την Ιωάννα Σουλιώτη για να λύσει την παρεξήγηση που είχε δημιουργηθεί με το μοντάζ συνέντευξής της στο «Πρωινό μας». Και όχι μόνο αυτό, αλλά την κάλεσε και τη Δευτέρα στο πλατό. Η ευγένεια πάντα κερδίζει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ