Ανανεώνει τελικά το συμβόλαιό της η Δανάη Μπάρκα, καθώς το κανάλι θεωρεί ότι η εκπομπή της έχει τον δικό της χαρακτήρα και ταιριάζει με το προφίλ του καναλιού. Η Ελένη Μενεγάκη συνεχίζει κανονικά, η εκπομπή της Ανθής Βούλγαρη μεγαλώνει σε διάρκεια και αν το πείραμα πετύχει, θα συνεχίσει και του χρόνου να ολοκληρώνεται στις εννιά -έτσι τουλάχιστον διαδίδεται. Αυτό όμως τι σημαίνει για την Ελεονώρα Μελέτη; Γιατί ένα σενάριο που κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες λέει ότι οι εκπομπές της Δανάης και της Ελένης θα μετακινηθούν νωρίτερα καθώς τρεις lifestyle εκπομπές -σχεδόν- στη σειρά πέφτουν πολλές.

Το επιχείρημα εδώ είναι ότι το Mega Καλημέρα είχε αισθητή πτώση στα νούμερα τηλεθέασης, γεγονός όμως που αφήνει έξω την παρουσιάστρια. Τι εννοούμε; Πως το κανάλι είναι ευχαριστημένο από την Ελεονώρα Μελέτη και την εκτιμάει πολύ. Επίσης όποια απόφαση πάρει ο σταθμός για το μέλλον της εκπομπής της- αλλά και της ίδιας- είναι «υποχρεωμένος» να της το δηλώσει μέσα στον επόμενο μήνα γιατί αυτό ορίζει το σύμβολαιό της. Το καλό με την Ελεονώρα είναι πως ένα κανάλι μπορεί να την αξιοποιήσει με πολλούς τρόπους, μπορεί να παρουσιάσει με την ίδια άνεση το πιο ελαφρύ και το πιο σοβαρό γεγονός. Πάντως η ίδια δεν κρύβει ότι και μια βραδινή εκπομπή δεν θα την ενοχλούσε καθόλου -το αντίθετο μάλιστα.

Το «Mega Καλημέρα» εξάλλου είχε και έχει πολλές αρετές, η σκαλέτα του όμως δεν είναι μία από αυτές και αυτό είναι κάτι που συζητιέται πολύ (και) εσωτερικά. Σίγουρα και η ώρα έναρξης δεν εξυπηρετεί, αφού το Happy Day, μία από τις πιο καλά δομημένες lifestyle εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης, ξεκινάει 20 λεπτά νωρίτερα.

Μιας και αναφέραμε πριν την Ελένη Μενεγάκη, αποφάσισε με καθυστέρηση μιάμισης σεζόν να κάνει το comeback το ορθόδοξο αλλά δεν βαριέσαι. Τι τσιφτετέλι ήταν αυτό σήμερα, ζήτω ο «Πρωινός Καφές»… Τι επισκέψεις στα σπίτια συνεργατών της, που πριν από λίγες εβδομάδες τους έβγαζε πέντε, μόλις, λεπτά στον αέρα, τι ατάκες-κλείσιμο ματιού σε όσους την είχαν κατηγορήσει ότι ταλαιπωρεί την ομάδα της. Η εκπομπή που, πολλές φορές, θα το πίστευες αν σου έλεγαν ότι είχε μαγνητοσκοπηθεί και δυο εβδομάδες πριν, απέκτησε ξανά παλμό και με τα τηλεοπτικά νέα της Νάνσυς και την εύθυμη διάθεση της παρουσιάστριας έγινε ξανά ελκυστική. Τα νούμερα έπιασαν τη βάση χτες (10,3% ) και αν συνεχίσει έτσι σύντομα θα πάνε ακόμα καλύτερα.

Σε άλλα νέα, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος δηλώνει ότι του βγάλαμε τα γενέθλια ξινά και δεν θα τα ξαναγιορτάσει (ασχολίαστο για πολλούς λόγους), η Χριστίνα Μπόμπα δεν καταλαβαίνει ότι παραβιάζει τους κανονισμούς του αεροδρομίου βάζοντας τις δίδυμες κόρες της στον (πανβρώμικο θα πω εγώ ο υποχόνδριος) ιμάντα αποσκευών και αφού την κατακεραυνώνουν εξαφανίζει το post, ο Γιώργος Λιάγκας συνεχίζει να μην αγαπιέται με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου και ο τελευταίος έχει μια έντονα εξομολογητική διάθεση αυτές τις μέρες (ίσως όχι τυχαία θα πω ταπεινά και ήσυχα). Από το θέμα με την υγεία του, μέχρι την ομολογία ότι υπήρξε και άπιστος και απατημένος στις σχέσεις τους, ο άνθρωπος που δεν ήθελε να δίνει καθόλου συνεντεύξεις, το κάνει πλέον μέσα από το πλατό του.

Εδώ το παρασκήνιο έχει ως εξής. Ό,τι και αν ακούμε για τους δυο τελευταίους κυρίους, θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις του Γιώργου Παπαδάκη. Όταν αποφασίσει εκείνος να αποσυρθεί πίσω από τις κάμερες, τότε θα προκαλέσει ένα ντόμινο εξελίξεων στον σταθμό.

Άκουσα και το πρωί τη Σταματίνα να θυμάται την εποχή που παρουσίαζε το Fthis ΤV στον ΑΝΤ1 και ενώ της έταζαν πράγματα (ήμουν εκεί και τα θυμάμαι όλα!), έμαθε μαζί με όλους εμάς ότι τη θέση της θα έπαιρνε το δίδυμο Σκορδά-Λιάγκα. Η εκπομπή της Σταματίνας είχε ξεκινήσει μέσα το καλοκαίρι του 2012 σε μια μικρή γωνιά του μικρού πλατό που έβγαιναν τα δελτία ειδήσεων του σταθμού, πριν τα μεταφέρουν στα Σπάτα. Χωρίς να έχει καν σκηνικό και με μηδαμινό μπάτζετ, η Σταματίνα κατάφερε να βγαίνει αξιοπρεπώς, χωρίς να παραπονεθεί ποτέ, οπότε είχε αισθανθεί τουλάχιστον αδικημένη τότε -όχι από τον Γιώργο και τη Φαίη– αλλά από τον σταθμό που ένιωσε ότι την άδειασε. Τελικά ο καλός… καλό είχε, αφού η προσπάθειά της εκτιμήθηκε από τον Τζώνη Καλημέρη και την παλιά της συνεργάτιδα, Ζίνα Κουτσελίνη, οι οποίοι της έδωσαν το Happy Day.

Έτσι happy θέλουμε να είστε πάντα κι εσείς και σας αφήνουμε με το τραγούδι της εβδομάδας American Whore από τη Lana del Rey.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ