Ήταν το 2001 όταν οι Antique, δυο Έλληνες ομογενείς από τη Σουηδία, έγιναν διάσημοι μέσα από τη συμμετοχή τους στη Eurovision. To Die for you έφτασε στην τρίτη θέση του ευρωπαϊκού διαγωνισμού, ενώ λίγο αργότερα η Έλενα Παπαρίζου μετακόμισε μόνιμα στην Ελλάδα και ακολούθησε σόλο καριέρα. Ο Νίκος Παναγιωτίδης όμως παρέμεινε στη Σουηδία και το συγκρότημα διαλύθηκε το 2003. Οι σχέσεις τους δοκιμάστηκαν με εκείνον να μην κρύβει κατά καιρούς την πικρία του για την πρώην συνεργάτιδα και φίλη του. Εκείνη όχι μόνο δεν του κράτησε κακία αλλά πάντα έλεγε πόσο τον αγαπά και πως οι Antique είναι κομμάτι της καρδιάς της.

Τα χρόνια πέρασαν και οι σχέσεις τους αναθερμάνθηκαν. Εξάλλου το κοινό της Σουηδίας δεν τους είχε ξεχάσει ποτέ. Πριν από λίγες μέρες ο Νίκος Παναγιωτίδης έκανε ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα προκειμένου να φωτογραφηθεί μαζί με την Έλενα Παπαρίζου για την αφίσα που επισημοποιεί την επανένωσή τους. Αφορμή στάθηκε μια δελεαστική πρόταση που δέχτηκαν για σειρά συναυλιών το καλοκαίρι στη Σουηδία. Λέγεται μάλιστα ότι αρχικά επρόκειτο να κάνουν μια συναυλία μαζί το καλοκαίρι του 2020 αλλά η πανδημία είχε αναστείλει τότε τα σχέδιά τους.

Η τελευταία τους συνάντηση μπροστά στην κάμερα ήταν το καλοκαίρι του 2019 στην Κύπρο. Ο Νίκος είχε κάνει έκπληξη στην Έλενα επάνω στη σκηνή των βραβείων του κυπριακού σταθμού Super FM, με εκείνη να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

Οι δύο καλλιτέχνες δεν σκοπεύουν να αφήσουν τους φανς τους παραπονεμένους. Πριν από το ταξίδι του Νίκου στην Ελλάδα, η Έλενα βρέθηκε στη Σουηδία όπου διαμένει μόνιμα η οικογένειά της και οι Antique μπήκαν ξανά, μετά από χρόνια, μαζί στο στούντιο ηχογράφησης. Όπως μαθαίνουμε, έχουν ήδη επανακτελέσει μία μεγάλη ελληνική επιτυχία των 90s, την οποία όμως δεν θέλουν να αποκαλύψουμε ακόμα.

Η πρώτη τηλεοπτική επανεμφάνιση των Antique θα γίνει αυτό το Σάββατο στο Mega Star- η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε λίγο πριν ο Νίκος επιστρέψει στη Σουηδία.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ