Εδώ το καλό τηλεοπτικό ρεπορτάζ: Πάνω από 10 εκπομπές καθημερινά ασχολούνται με το τηλεοπτικό παρασκήνιο σε μία τόσο μικρή αγορά που αναπόφευκτα πολλά από τα ρεπορτάζ που αναπαράγονται απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Φυσικά από εδώ δεν θα κρίνουμε τη δουλειά των συναδέλφων, θα εξηγήσουμε όμως τους λόγους που συμβαίνει αυτό: Το τηλεοπτικό κους κους «πουλάει». Βοηθάει τα νούμερα τηλεθέασης, εξασφαλίζει αναπαραγωγή στα sites, οι εκπομπές ακούγονται περισσότερο. Γι’ αυτό υπέκυψε μέχρι και η Ελένη Μενεγάκη, που ποτέ μέχρι σήμερα δεν ασχολιόταν με τους συναδέλφους της. Από τις πέντε τηλεοπτικές ειδήσεις που κυκλοφορούν και ανακυκλώνονται, το πολύ να επαληθευτούν οι δύο.

Την ίδια στιγμή οι δημοσιογράφοι των εκπομπών, στήνονται έξω από τα τηλεοπτικά πλατό και περιμένουν τους παρουσιαστές και τις ομάδες τους για δηλώσεις. Η Βίκυ Καγιά φτάνει στο στούντιο που γυρίζεται το Shopping Star και βγαίνει σε διακαναλική ζωντανή σύνδεση σαν να είναι ο πρωθυπουργός. Γιατί όπως καταλαβαίνετε στον δικό μας μικρόκοσμο, η ξαφνική αποχώρησή της από το κανάλι που την είχε ταυτίσει ο κόσμος τα τελευταία επτά χρόνια, ήταν ένα μικρό δώρο σε λαμπερό περιτύλιγμα. Εδώ και μία εβδομάδα, αναλύουμε όλοι το επόμενο βήμα της, αν τσακώθηκε ή όχι με τη διοίκηση, τι ζήτησε και τι δεν πήρε, και το κυριότερο, ποιος ή ποια θα πάρει τη θέση της. Και επειδή απλά μπορούμε, γινόμαστε και διευθυντές προγράμματος και προτείνουμε πρόσωπα. Από τον Λάκη Γαβαλά μέχρι τη Ζενεβιέβ (το πιο λογικό συμπέρασμα), τα ονόματα έπεσαν βροχή.

Την ίδια στιγμή εγώ έχω βρει και έναν γλυκό μπελά αφού η συμμαθήτριά μου στο «Πρωινό Μας», Έλενα Χριστοπούλου με βάφτισε Dr Love και πρέπει κάθε φορά να υπερασπίζομαι τον τίτλο. Δεν πρόλαβα να μαρτυρήσω τον έρωτα του Νίνο με την Josephine και το ζευγάρι πήγε χέρι χέρι στον Ρέμο. Ένα ευχαριστώ δεν άκουσα όμως που βοήθησα τους ανθρώπους να απελευθερωθούν και να το ζήσουν! (αστειεύομαι φυσικά).

Οι ειδήσεις της ημέρας σε τίτλους:

-Μια πολύ γνωστή τραγουδίστρια είναι έγκυος αλλά δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα- γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ.

-Και άλλη εγκυμοσύνη (κυριολεκτικά) μόλις μας προέκυψε και έχει μια εσάνς Survivor. Όχι δεν έχει σχέση με τον Πρίαμο

Μάρκος Σεφερλής, μετά την αποκάλυψη της μεταγραφής του στον ΣΚΑΪ, ανακοίνωσε τον τίτλο της καλοκαιρινής επιθεώρησής του στο Δελφινάριο: «Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας». Πού είναι εκείνοι οι αλησμόνητοι τίτλοι όπως το «Fame ζόρι», «Πυρετόστ το Σαββατόβραδο» και τα «Χτυποκάρδια στο Σέφερλι Χιλς» Μάρκο μας; Προλαβαίνεις να μας εκπλήξεις και πάλι!

-Σε πρωινή εκπομπή μας έδειξαν από την παραλία του Φωκού στη Μύκονο, πώς μπορείς να πας στα σπίτια του Αντώνη Ρέμου και του Κώστα Πηλαδάκη, πάντα στα πλαίσια του ρεπορτάζ.

-Εκεί στον αγαπημένο ΑΝΤ1 μάλλον έχουν σοβαρές πληροφορίες πως ο κόσμος δεν θα φύγει για Πάσχα, οπότε είπαν να κάνουν πρεμιέρα σε δύο σειρές τους και να ξεκινήσουν τη Δευτέρα τη Σοφία Αλιμπέρτη (στις 4 μμ). Επειδή πολλοί απόρησαν, εμείς θα πούμε ότι είναι έξυπνη κίνηση γιατί αφενός την Κυριακή δεν θα έχει Survivor απέναντι, αφετέρου τη Δευτέρα δεν θα έχει Νίκο Ευαγγελάτο κόντρα στο «Ζήσε Αλλιώς» οπότε θα κάνουν υψηλή τηλεθέαση, θα γραφτεί παντού ότι πήγαν καλά και μετά ο κόσμος θα θέλει να τα δει από περιέργεια. Και επειδή και τα τρία αυτά προϊόντα αξίζουν, θα τους αρέσουν και θα θέλουν να τα ξαναδούν. Τζάμπα αυτο-προσληφθήκαμε ως διευθυντές προγράμματος;

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ