Μπορεί το μεγάλο του αδερφάκι, το περιοδικό ΟΚ!, να ενηλικιώνεται τον Οκτώβριο, το okmag όμως βρίσκεται ακόμα στην ανάπτυξη και όσο περνάει ο καιρός μεγαλώνει και εξελίσσεται. Αν και θέλαμε πολλά χρόνια να επεκταθούμε διαδικτυακά, τα καταφέραμε με πρωτοβουλία του Νίκου Κοκλώνη, ενός ανθρώπου με όραμα, ιδέες αλλά και λύσεις όποτε χρειάζεται να επέμβει.

Χωρίς καμία διάθεση κολακείας- η επαγγελματική σύσκεψη με τον Νίκο Κοκλώνη είναι εμπειρία- ο άνθρωπος κατεβάζει 10 ιδέες το λεπτό, το μυαλό του δουλεύει σε τόσο γρήγορες στροφές που καμιά φορά δυσκολεύεσαι να τον προλάβεις. Και αυτό ήθελα πάντα να το αναφέρω, γιατί οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο τη λαμπερή εικόνα ενός παρουσιαστή που αυτοσαρκάζεται με ευκολία στον αέρα και χαίρεται με αυτό που κάνει σαν μικρό παιδί. Αυτή είναι η μία -αληθινή- πλευρά του, αλλά προσωπικά θαυμάζω εξίσου την επιχειρηματική του ευφυία.

Ο Νίκος, λοιπόν, όταν αποφάσισε να πάρει τα δικαιώματα του ΟΚ! στην Ελλάδα στα τέλη του 2020, το πρώτο πράγμα που ήθελε να διασφαλίσει ήταν και η υλοποίηση του okmag.gr. Το site λειτούργησε επίσημα στις 21 Ιουλίου του 2021 -μέσα στην καρδιά της πανδημίας!- στις προηγούμενες εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Open, το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται ξανά σήμερα η Barking Well. Προσωπικά, θέλω να ευχαριστήσω και όσους εργάστηκαν γι’ αυτό το site από την αρχή αλλά δεν είναι πλέον στην ομάδα μας, γιατί και εκείνοι κουράστηκαν πολύ για να καθιερωθούμε στο άκρως ανταγωνιστικό διαδίκτυο μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης χαίρομαι πολύ γιατί η ομάδα δεν κατέφυγε σε «εύκολες» λύσεις που σου χαρίζουν πρόσκαιρα περισσότερα κλικαρίσματα αλλά κατεβάζουν το επίπεδο που θέλουμε να διατηρήσουμε. Όπως επίσης με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν είμαστε απλά ένα site αναπαραγωγής ειδήσεων, αλλά δημιουργούμε καθημερινά πρωτότυπο περιεχόμενο, που αποτελεί πηγή «έμπνευσης» για άλλα Μέσα- για να το θέσουμε όσο πιο κομψά γίνεται!

Ξέρετε, τα sites δεν είναι εύκολο πράγμα, απλά γιατί η ροή ειδήσεων δεν σταματάει ποτέ. Χρειάζεται να γράφεις γρήγορα, να μην κάνεις λάθη (γιατί δεν υπάρχει κανείς να στα διορθώσει, να αξιολογείς ποια είδηση θα μεταφέρεις και πως θα τη διατυπώσεις ώστε να μη φανείς αναξιόπιστος ή «κίτρινος» αλλά ταυτόχρονα ο τίτλος να είναι ελκυστικός αλλά να μη νιώθει ο αναγνώστης ότι τον έχεις παγιδεύσει. Το άρθρο να μην είναι πολύ μεγάλο -γιατί πόσοι από εμάς διαβάζουμε κείμενα… σεντόνια στο κινητό μας- αλλά ούτε πολύ μικρό γιατί η πανταχού παρούσα και άρχουσα Google δεν θα το προτιμήσει.

Ταυτόχρονα όμως είναι μια δουλειά που σου ανεβάζει την αδρεναλίνη γιατί παρακολουθείς τα αποτελέσματά της σε πραγματικό χρόνο. Αυτό είναι και το αγαπημένο μας «παιχνίδι» εξάλλου εδώ. Να προβλέπουμε τι είναι αυτό που σας αρέσει, αφού στην πραγματικότητα τον έλεγχο τον έχετε εσείς που δεν σταματάτε να μας εκπλήσσετε συχνά με τις προτιμήσεις σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ που συνεχίζετε να είστε μέρος μιας παρέας που κάθε μέρα γίνεται μεγαλύτερη. Τα καλύτερα έρχονται!

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα κείμενα του Νίκου Γεωργιάδη για το Nikopolis Blog.

Διαβάστε επίσης:

To okmag γιορτάζει τα 2α γενέθλιά του με την Κατερίνα Στικούδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ