Σε παραπάνω από ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης κινήθηκε η πρώτη εβδομάδα της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα», ξεπερνώντας σε επιμέρους κοινά το 20%. Η ίδια δείχνει να πατάει στα πόδια της πιο γερά από κάθε άλλη σεζόν, αφού ειδικά πέρσι η χρονιά ήταν δική της και όσοι ήταν απέναντί της μόνο χαλαροί δεν μπόρεσαν να είναι. Γιατί όμως μας αρέσει η Ζήνα Κουτσελίνη;

  1. Γιατί είναι ένας από τους πιο εργατικούς ανθρώπους στην ελληνική τηλεόραση. Έρχεται πρώτη στο γραφείο, φεύγει τελευταία, οι συνεργάτες της την αγαπούν, ακόμα και αν γίνεται απαιτητική, αλλά στο τέλος τους το αναγνωρίζει και δεν διστάζει να τους επαινέσει on air, χωρίς να θέλει να πάρει εκείνη τα εύσημα.
  2. Γιατί γνωρίζει όσο λίγοι την ελληνική τηλεόραση. Η πολύχρονη θητεία της πίσω από τις κάμερες, δίπλα στα πιο γνωστά ονόματα, της δίνει το δικαίωμα να έχει άποψη και να την εκφράζει δημόσια. Εξάλλου, είναι αλήθεια ότι μπορεί να πάρει ακόμα και μια μέτρια παρουσιάστρια και να αναδείξει τα πιο δυνατά της σημεία.
  3. Γιατί έχει αυτό που λέμε «μπέσα». Ακόμα και αυτά τα χρόνια δέχτηκε προτάσεις με περισσότερα χρήματα από άλλους σταθμούς, εκείνη είχε πάντα ως προτεραιότητά της το κανάλι που τη φιλοξενεί.
  4. Γιατί είναι πάντα ειλικρινής ακόμα και αν θα σου πει αυτό που μπορεί να μην θες να ακούσεις. Είναι η ίδια ειλικρίνεια με την οποία μπορεί να σου κάνει αποκαλύψεις για στενάχωρες πτυχές της δικής της ζωής χωρίς καλλωπισμούς.
  5. Γιατί έχει την ικανότητα να «ξεκλειδώνει» τους καλεσμένους της όσο ελάχιστοι συνάδελφοί της.
  6. Γιατί δεν προσβάλλει ποτέ δημοσιογράφους που επικοινωνούν μαζί της καθώς σέβεται τη δουλειά τους και τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Και φυσικά, αν και δίνει σπάνια συνεντεύξεις, κάθε φορά που το κάνει, η αναπαραγωγή που φέρνει είναι τεράστια.
  7. Γιατί εκείνη έκανε τον κόσμο να ασχολείται τόσο πολύ με τα νούμερα τηλεθέασης. Ήταν η πρώτη που το έκανε μόδα την εποχή του Alter και από τότε όλοι μπήκαν στη διαδικασία της σύγκρισης.
  8. Γιατί δεν θεωρεί τον εαυτό της ότι είναι κάτι ανώτερο, κάτι πιο σπουδαίο από τον τηλεθεατή που έχει νοερά απέναντί της. Αυτό φυσικά επιτρέπει στον τελευταίο να ταυτιστεί περισσότερο μαζί της.
  9. Γιατί μπορεί να φανταστεί τον εαυτό της εύκολα μακριά από την τηλεόραση και είναι έτοιμη να κρεμάσει τα παπούτσια της πριν τα κρεμάσουν άλλοι γι’ αυτήν. Γιατί δεν ζει αποστειρωμένα, αλλά ως κανονικός άνθρωπος εκτός δουλειάς.
  10. Τέλος, γιατί έχει την ευφυία να μη φοβάται τον αυτοσαρκασμό. Εξάλλου όπως έχει πει: «Αν έγραφα την αυτοβιογραφία μου θα είχε τίτλο “Δεν υπάρχει πάτος”». Να ένα βιβλίο που όντως θα άξιζε να διαβάσει κανείς (μαζί με τα άλλα τρία που έχει ήδη κυκλοφορήσει)!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ