Είναι αυτό το συναίσθημα που βλέπεις κάτι στο timeline σου και λες δεν μπορεί… κάτι κατάλαβα λάθος. Και πατάς ξανά play να διαπιστώσεις αν όντως είδες αυτό που νομίζεις πως είδες. Αυτή ήταν η αντίδρασή μου όταν στον λογαριασμό του instagram της εκπομπής πoυ παρουσιάζει η Μπέττυ Μαγγίρα στο Οpen εμφανίστηκε το επίσημο τρέιλερ του σταθμού (επίσημο τρέιλερ, ναι) για την εκπομπή της Δευτέρας.

Στο οποίο τρέιλερ σύσσωμη η ομάδα του «Πρωϊνιάτικα», με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, κάνει έναν -τύπου- θεατρικό σκετς πως βρίσκεται στο Παρίσι, με την ομάδα να ευχαριστεί τον Θεό που αξιώθηκε να πάει εκεί, και την Μπέττυ να μιλά για τα καλά του να είσαι στη δούλεψη μιας «πελούσιας».

Θα μπορούσε να είναι απλά ένα χιουμοριστικό  σκετσάκι αν δεν συνέβαινε μια μέρα μετά από το ταξίδι της Κατερίνας Καινούργιου στο Παρίσι, μαζί με τις φίλες της -που είναι και συνεργάτιδές της στην εκπομπή «Super Κατερίνα». Η πληροφορία, άλλωστε, πως βρίσκονταν εκεί ήταν κάτι που μοιράστηκαν μέσα από πολλά στόρι και ποστ που δημοσίευσαν.

Δεν ήταν λοιπόν απλά ένα τυχαίο χιουμοριστικό σκετσάκι. Τι ήταν, όμως; Πάτησα τρίτο play στο βίντεο προσπαθώντας να δώσω απάντηση σε ένα θέαμα αιφνιδιαστικά «άβολο». Ποιος επικεφαλής εκπομπής μπορεί να σκέφτηκε να κάνει ένα τέτοιο τρέιλερ, να το μοντάρει και να εγκρίνει να βγει στον αέρα για να «ειρωνευτεί» (ως «πελούσια» που έχει στη «δούλεψή» της τις συνεργάτιδές της!!!) το βασικό πρόσωπο ανταγωνιστικού προγράμματος, με το πρόσχημα (ίσως) της (κακής) σάτιρας; 

Γιατί δεν ήταν κάποιο σχόλιο στον αέρα ζωντανής εκπομπής που έκανε κάποιος πάνω στην κουβέντα και… έπαιξε. Ήταν ένα τρέιλερ που η ομάδα της εκπομπής γύρισε με περίσσιο ενθουσιασμό, επιστρατεύοντας όλο το υποκριτικό της ταλέντο. 

Αλήθεια, πόσες άλλες εκπομπές έχουν κάνει τρέιλερ βασισμένο στο να ειρωνεύονται πρόσωπα «απέναντι» εκπομπών;

Και ποια μπορεί να ήταν η αφορμή για όλο αυτό; Μικρότητα; Εμπάθεια; Κακό χιούμορ; Άστοχη ειρωνεία; Κακώς νοούμενος ανταγωνισμός; Έλλειψη κρίσης; Ή εκδικητική διάθεση προς την Καινούργιου που το καλοκαίρι έληξε τη συνεργασία της με το κανάλι; 

Είναι λογικό κάθε εκπομπή να προσπαθεί να ανεβάσει την τηλεθέασή της και να προσπαθεί να συζητηθεί. Ειδικά όταν η τηλεθέαση στη ζώνη μέσα σε ένα χρόνο έχει κατρακυλήσει και από εκεί που πέρυσι το Οpen τερμάτισε με την εκπομπή «Ευτυχείτε!» πρώτο στην καθημερινή ζώνη 10.00-13.00, φέτος βρίσκεται τελευταίο και με διαφορά από τα 5 ομοειδή «απέναντι» προγράμματα. Ο,τι όμως και να έχει συμβεί στους πίνακες της Nielsen, δεν μοιάζει κάπως «φτηνό» αντί να ασχολείσαι με το περιεχόμενό σου να ασχολείσαι  στο ΤΡΕΙΛΕΡ σου με την παρουσιάστρια που πέρυσι είχες στο ρόστερ σου; Δεν είναι και κατάφορα υποτιμητικό για τη νέα παρουσιάστρια αυτό; Κάπως έτσι μετά από τη «Χρυσή Τηλεόραση» του Μουτσινά γεννιέται η «Κακή Τηλεόραση». 

Είναι θλιβερό «συνάδελφοι» να πέφτουν σε επίπεδο πολύ πιο χαμηλό απο τα νούμερα τους, θολώνοντας τα «νερά» με αποκριάτικη χρυσόσκονη χιούμορ, μη σκεπτόμενοι πού τους κατατάσσει κάτι τέτοιο…

Κρίμα γιατί μια μικρή παρέα είμαστε σε αυτόν τον χώρο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ