Αν και δεν επιβεβαιώνεται επίσημα, είναι πλέον επίσημο ότι η Καλομοίρα θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Λιανού στο reality I am a Celebrity, get me out of here! Αυτή δεν ήταν η μόνη τηλεοπτική πρόταση που συζήτησε όμως. Στην επιλογή της έβαλε ως βασική παράμετρο το καλό των παιδιών της που ζουν στην Ουάσιγκτον καθώς απέχει μόνο τρεις ώρες με το αεροπλάνο από τον Άγιο Δομίνικο. Εξάλλου τα γυρίσματα θα διαρκέσουν μόλις 45 μέρες -υπάρχει η φιλόδοξη πρόθεση να γυρίζονται διπλά, ακόμα και τριπλά επεισόδια κάθε μέρα.

Η Καλομοίρα βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα, καθώς σήμερα Παρασκευή θα εμφανιστεί στην Ημερά Θετικής Ενέργειας, της οποίας την επικοινωνία έχει αναλάβει η Progressive, η ίδια εταιρεία δηλαδή που τη μανατζάρει – με επιτυχία- τους τελευταίους μήνες.

Και επειδή όλοι τσακώνονται για τα αποκλειστικά, εμείς εδώ δεν θα πούμε ξανά αυτή τη λέξη για να είναι όλοι ήσυχοι και να καρπώνονται σαν ανήσυχες μυγούλες τις μικρές μας ειδήσεις. Εκτός από τη Μαρία Καλάβρια, τον Πάνο Καλίδη, τον Τάσο Ξιαρχό, την Αγγελική Ηλιάδη και τον Νίκο Αναδιώτη, μαθαίνουμε ότι στο Άγιο Δομίνικο θα ταξιδέψει και ο Σταμάτης Γαρδέλης που είχε αφήσει έντονο το… σημάδι του στη «Φάρμα». Υπάρχουν και ονόματα που έχουν κάνει ραντεβού με την Παραγωγή αλλά δεν έχουν υπογράψει ακόμα, καθώς δεν θα εμφανιστούν στα πρώτα επεισόδια. Πάντως η πληροφορία που θέλει την Έλενα Τσαβαλιά να ετοιμάζει τις βαλίτσες της διαψεύδονται κατηγορηματικά από το -πολύ- στενό της περιβάλλον.

Η πρώτη εβδομάδα των ψυχαγωγικών εκπομπών της νέας σεζόν δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί- χωρίς βέβαια να έχουν μπει στο παιχνίδι όλοι οι παίκτες-και ήδη υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση πως η πρωινή ψυχαγωγία θα περιστραφεί γύρω από τον εαυτό της, αφήνοντας έξω τον τηλεθεατή. Ο οποίος με τη σειρά του στο τέλος θα τιμωρήσει όποιον γίνει περισσότερο κουραστικός.

Αρκετές αμήχανες στιγμές είχε για το συνάφι μας αυτή η εβδομάδα, μικρά φάουλ έγιναν στις περισσότερες εκπομπές, τηλέφωνα αντιπάλων χτύπησαν ζητώντας εξηγήσεις. Ως τηλεθεατής πάντως, πιο άβολα με έκανε να αισθανθώ το «πέσιμο» εκπομπής στην Ντορέττα Παπαδημητρίου, ζητώντας της να σχολιάσει τον γάμο του πρώην αγαπημένου της, Γιώργου Αγγελόπουλου. Μία σχέση που δεν παραδέχτηκε ποτέ κανείς από τους δύο, και από ότι γνωρίζουμε, ούτε μεγάλη διάρκεια είχε, ούτε πρόσφατη ήταν, άρα ήταν δεδομένο πως δεν έβγαζε «λαβράκι» και το μόνο που κατάφερε είναι να φέρει σε δύσκολη θέση την ηθοποιό. Η Ντορέττα διατήρησε πάντως την ψυχραιμία της και δεν έγινε αγενής…

Καλώς ή κακώς οι εποχές έχουν αλλάξει, κάποια πράγματα είναι πλέον off the table όπως λένε και στις αμερικάνικες σειρές. Όπως δεν ρωτάμε πια μια γυναίκα γιατί δεν έχει γίνει μητέρα, εκτός αν ανοίξει εκείνη τη συζήτηση. Όσο ο κόσμος εκεί έξω γίνεται πιο αμείλικτος, όσο οι δυσάρεστες ειδήσεις δημιουργούν ενοχές στις πιο ευχάριστες, εμείς οι δημοσιογράφοι οφείλουμε, όχι να χαϊδέψουμε τους ανθρώπους που έχουμε απέναντί τους, γιατί και εκείνοι τη δουλειά τους προωθούν ή έστω τη ματαιοδοξία τους, αλλά τουλάχιστον να μην τους κάνουμε όσα δεν θα θέλαμε να υποστούμε εμείς.

Δεν πήγαν πολύ καλά τα πράγματα για τον Γιώργο Λιάγκα στο δυναμικό κοινό- αναμένονται σίγουρα διορθωτικές κινήσεις γιατί η δεύτερη θέση είναι ανεκτή, η τέταρτη όμως προκαλεί αμηχανία.

Επιστρέφει η Ελένη Μενεγάκη τη Δευτέρα με την πιο σύντομη εκπομπή στην καριέρα της, μόλις μιάμιση ώρα μαζί με τα εμπορικά, ώστε να αποφύγει το «Ρουκ Ζουκ» που «θερίζει» εκείνη την ώρα. Η πρόβα στο πλατό έγινε χτες Πέμπτη με την παρουσιάστρια… πολύ όμορφη, όπως πάντα άλλωστε. Πρώτος καλεσμένος όπως είναι ήδη γνωστό, ο Νίκος Μουτσινάς, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη αποχώρησή του από τον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης:

Καθαρά νούμερα τηλεθέασης: Ποιες πρεμιέρες προτίμησαν οι επιμέρους κατηγορίες κοινού

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ